avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut cu ipoteca imobil- prescriptie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut cu ipoteca imobil- prescriptie?

Buna ziua. Parintii mei au luat un imprumut de 6000DM in anul 1996, de la o persoana fizica, cu ipoteca asupra case. In acest timp 19 ani, datoria nu s-a achitat, dar imprumutatorul nu a actionat in instanta si nu a cerut executarea silita. S-a prescris datoria, mai este valabila ipoteca?
Cel mai recent răspuns: margaretacris , utilizator 22:19, 12 Septembrie 2015
Datoria s-a prescris. Insa ar trebui sa faceti o actiune in instanta prin care sa se constate prescriptia datoriei si sa oblige Cartea funciara sa radieze ipoteca.
Daca nu au fost facute acte de interupere a prescriptiei , s-a prescris dreptul la executare silita.Trebuie insa, sa formulati actiune in constatarea prescriptiei si ptr.radierea ipotecii,dupa ce veti avea hotararile judecatoresti definitive veti solicita la Cartea Funciara inscrierea in Cartea Funciara a hotararlior respective.
:rtfm:Interventie moderator
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema, intrucat o astfel de practica incalca pct.3.3 din Regulament.
In situatia in care mai aveti intrebari/nelamuriri suplimentare, aveti psoibilitatea sa continuati discutia aici folosind optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
Aveti mai jos raspunsul primit in topicul dublat.
blajaiulia a scris:

Solicitati biroului de carte funciara de pe langa judecatoria in raza careia este situat imobilul un extras de carte funciara de informare. Acolo veti gasi informatia de care aveti nevoie.

ma scuzati pentru intarziere, va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat la o pedeapsa cu executare-urmarire interpol? cristy444 cristy444 Buna seara va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Sunt condamnat la 3 ani si 1 luna cu executare si sunt plecat in anglia de 2 ani si nu vreau sa ma predau ... (vezi toată discuția)
Partaj de bunuri comune neefectuat- imobil ipotecat Pavelmarinela Pavelmarinela Am divortat in 2008 si nu am facut partajul la casa. Locuim in aceias casa eu si fostul sot. Casa este ipotecata din 2006 pentru credit facut de fiica sotului ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie pentru evaziunea fiscala isal isal Buna seara ! Dupa cat timp se prescrie o fapta de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 200000 Ron . Multumesc ! (vezi toată discuția)