avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort fara partaj si succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort fara partaj si succesiune

In anul 1985 am cumparat un apartament impreuna cu fostul meu sot de care m-am despartit in.anul 2000 Dupa divort nu am facut partaj pentru ca ulterior ne-am impacat fara sa ne recasatorim si am trait impreuna in acel apartament pana la decesul sotului in noiembrie 2014. El a avut din prima casatorie un copil. Dupa decesul fostului sot eu si fiica lui vrem sa dezbatem succesiunea in fata unui notar.Mentionez ca pe Titlul de Proprietate al casei este numele meu si al fostului sot! Care sant sansele mele de a-mi recupera partea mea din apartament? Este posibil sa pierd drptul de proprietate pe 50% din apartament pentru ca nu am facut partajul dupa divort? Cum mai poate sa imi fie recunoscuta partea mea de apartament in succesiunea dupa moartea fostului sot.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:10, 6 Februarie 2016
Chiar daca nu ati facut partajul detineti o cota de 50 la suta prin simplul fapt ca apartamentul fiind achizitionat in timpul casatoriei este considerat bun comun.
Buna ziua,
Nu se va dezbate succesiune intre dumneavoastra si fiica vitrega ci se va iesi din indiviziune privind bunul achizitionat in timpul casatoriei prin partaj.
In aceste conditii dumneavoastra aveti 50% si fiica vitrega 50% prin mostenire.
Trebuie efectuata iesirea din indiviziune, astfel ca dvs. sa obtineti cota de 50 % din apartament, iar fiicei i se va atribui restul de 50 %, in calitate de mostenitoare.
:rtfm:Interventie moderator
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema intrucat o astfelde practica incalca pct.3.3.din Regulament.
Pentru continuarea discutiei aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde".
Aveti mai jos raspunsul primit in topicul dublat.
Multumesc pentru intelegere.
YSL a scris:

Partajul (ieșirea din indiviziune) este imprescriptibil.
Prin urmare, acesta poate fi făcut oricând.
Din cele relatate, fiecare va culege cate 1/2.
Totodată, puteți solicita sporul de valoare adus apartamentului (trebuie dovedit).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire olympya olympya buna ziua! va rog ,sa ma lamuriti intr-o problema legata de o succesiune.Este vorba de casa bunicilor (bun comun) si cei doi copii ai lor.Bunicul si unul din ... (vezi toată discuția)
Sunt propietara locuintei ContSters89961 ContSters89961 Buna ziua, cu rugamintea de a raspunde in limita timpului disponibil la o intrebare care pt mine e un lucru important pt linistea mea voi incerca sa va dau ... (vezi toată discuția)
Partaj ioan grigore ripa ioan grigore ripa Tatal decedat din 1996...mama in viata.Cei doi au dobindit impreuna un apartament in care au trait impreuna cu cei 4 copii.Mama divorteaza..iar apartamentul ... (vezi toată discuția)