avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua, Am un litigiu cu Electrica Furnizare care a ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua, Am un litigiu cu Electrica Furnizare care a inceput ...

Buna ziua, Am un litigiu cu Electrica Furnizare care a inceput in 2021 la schimbarea contractului pentru liberalizare si a continuat pana in august 2023 cand am fost debransata pentru o datorie inexistenta. In august 2024 am depus o sesizare la ANPC si mi s-a raspuns ca: ,,citez: afirmatiile mele nu pot fi probate si analizate cu mijloacele de care dispune institutia,, . Deasemenea conf ordinului nr 117/ 1.03.022 al presedintelui ANPC, Cap 1, pct 4.1 alin ( 11) , ,,petitiile inregistrate si clasate sunt: petitiile formulate cu tardivitate, care se refera la fapte contraventionale savarsite in termen mai mare de 6 luni de la data inregustrarii petitiilor,, Intrebarile sunt: in cat timp se poate depune o sesizare impotriva Electrica Furnizare, pentru furt /calcul incorect al platilor, anulare mascata a unor facturi, f inalizat cu debransarea si rebransarea prin santaj cu achitarea respectivelor facturi ( anulate). Ce termen este pentru furtul / greselile perpetuate timp indelungat ( din iul 2021 pana in aug 2023). Dupa achitarea sumei impuse, am fost obligata si la achitarea debransarii motivate de a fi rau platnic si rebransarii, a sumelor pentru preavizele primite ( uneori 2 intr-o luna) si inscrierea in evidenta rau platnicilor . Sper sa primesc un raspuns in temeiul legii de la oricine este calificat in domeniu, pentru care multumesc anticipat. PS Inafara de banii furati, este vorba de umilinta, acuzatii nedemonstrate, un raspuns de la sediul central de la expertul in recuperarea creantelor, primit dupa debransare, cu un calcul al platilor prin segmentarea valorilor atat ale facturilor cat si ale platilor .
Cel mai recent răspuns: Livius Laslau , Consilier juridic 11:04, 29 Octombrie 2024
Bună ziua,
Personal, îmi este greu să cred ca veți primi un răspuns punctual la cererile dvs., pe acest forum.
De aceea, din punctul meu de vedere, vă recomand să contactați un avocat, căruia să-i prezentați toate documentele pe care le dețineți în legătură cu această speță, iar avocatul să vă consilieze și să vă reprezinte în demersurile legale care se impun.
Succes și numai de bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauză abuzivă în contractul cu electrica s.a., care nu concordă cu legislaţia din domeniul energiei electrice. zxc1 zxc1 Am găsit o clauză abuzivă în contractul cu Electrica S.A., care nu concordă cu legislaţia din domeniul Energiei Electrice, dar încalcă şi Legea ... (vezi toată discuția)
Relocare plata factura energie cez dragos_m_olteanu dragos_m_olteanu Buna ziua, Este legala practica folosita de CEZ prin care plata efectuata pentru energia electrica platita la zi sa fie descarcata pe ttaxa radiotv, in ... (vezi toată discuția)
Pot fi silita sa platesc datoria? carmen silva carmen silva buna ziua, am inchiriat o locuinta unei persoane unde ulterior si-a deschis o firma. De curand chiriasul, pentru ca a intrat in incapacitate financiara vrea ... (vezi toată discuția)