avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Permis de conducere romanesc pe baza celui moldovenesc
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Permis de conducere romanesc pe baza celui moldovenesc

Salut! Sunt cetatean roman si cetatean moldovean, dar am acum permis de conducere obtinut in Republica Moldova. Pot pe baza lui sa obtin permis de conducere romanesc? Daca da, care sunt pasii de obtinere al acestuia?
Cel mai recent răspuns: Marcu Pripa , utilizator 18:36, 31 Octombrie 2024
Buna ziua

Aveti aici toate informatiile si pasii care trebuie parcursi: [ link extern ]
Multumesc!
Pot solicita preschimbarea permiselor de conducere naționale eliberate de autoritățile prevăzute la art. 83 alin.(3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare, cu documente similare românești, persoanele care au domiciliul sau reședința în România (cel puțin 185 de zile)

Eu am cetatenie romana de mic de la tata roman, dar prima carte de identitate cu domiciliu in Romania am facut doar acum. Deci trebuie sa astept aceste 185 zile de la emiterea CI pana voi putea preschimba permisul moldovenesc in cel roman? Dupa link dvs nu e indicat despre examen auto sau despre certificate medicale, dar in alte locuri din internet am citit asa ceva. Puteti preciza daca va fi nevoie de sustinerea examenelor si a comisiei medicale sau poate e procedura mai veche si nu mai este actuala?
Dar atata timp cat inca nu am preschimbat permisul, eu pot sa-mi cumpar un auto in Romania si sa merg pe el cu permisul de conducere moldovenesc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetățean moldovean-unde preschimb buletinul după căsătoria ... Adevar2 Adevar2 Cetățean moldovean-unde preschimb buletinul după căsătoria cu un român și de ce acte am nevoie. Buna ziua!Am cunoscut un român pe internet și am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am angajat un cetatean din republica moldova pe o ... SERVIZI ASSOCIATI SERVIZI ASSOCIATI Buna ziua. Am angajat un cetatean din Republica Moldova pe o perioada de 4 luni, respectiv de la 01.09.2021 pana 31.12.2021 conform Legii 200/10.09.2020, in ... (vezi toată discuția)
Mutatie a unei persoane straine spauny spauny Buna ziua, As dori sa fac mutatia unei persoane din Republica Moldova, dar care este cetatean roman, pe domiciliul meu. Ce presupune acest lucru? Ce ... (vezi toată discuția)