In cazul de fata un sofer nu a acordat prioritate pe trecerea de pietoni.
La trecerea respectiva este camera video stradala montata de primarie sau politie locala (deci nu privata)
Am trimis aspectul de neacordare de prioritate, am indicat prezenta camerei (care vede perfect trecerea de pietoni - caci de aceea a si fost montata) si am primit raspuns, in sesnul ca nu se poate dispune sanctionarea conducatorilor auto in baza sesizarilor primite de la cetateni, desi am indicat prezenta camerei.
Cum pot proceda, intrucat cond. auto n-a acordat prioritate in mod flagrant, eram deja pe jumatatea strazii (celalat cond. auto a acordat prioritate). Mai sunt de parere si ca ofiterul insarcinat cu emiterea raspunsului, a "ambalat" raspunsul fara sa mai faca referire la interogarea imaginilor de pe camera.
Cel mai probabil, camera era montata de forma, nepusa in functiune. Pentru a fi functionale, aceste camere de supraveghere ar trebui si urmarite de cineva, in schimburi. De unde atata personal ?!
Totusi nu ar pune o autoritate o camera degeaba. Ci cu un scop. In acest scop, pentru supravegherea circulatiei pe zona alocata (inclusiv trecerea de pietoni) in scop de sanctionare a incalcarii legilor rutiere, in special.
Daca avea loc un accident cu victime (nu e de dorit, evident, doar pun problema), la fel ar fi raspuns..."suntem in imposibilitatea sanctionarii contraventionale a conducatorilor auto in baza reclamatiilor transmise de cetateni" ?! (ca de la om la om).
Cred cu tarie in "lipsa chefului" de cercetare "usor mai detaliata" (investigarea imaginilor de pe camera, desi am mentionat intervalul orar si data producerii contraventiei, inclusiv model auto, nr. de inmatriculare.
Cine ar fi responsabil cu vizualizarea imaginilor de pe camerele stradale.?
Am trimis initial aspectul semnalat la politia locala, care, bineinteles a declinat competenta catre BR (Brigada Rutiera).
Mai sus de BR, pot trimite catre MI (Ministerul de Interne) ?
Pe site-ul Brigazii Rutiere, rubrica de petitii este generala.