avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara! In urma cu 1 luna era sa fiu accidentat pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara! In urma cu 1 luna era sa fiu accidentat pe trecerea ...

Buna seara!

In urma cu 1 luna era sa fiu accidentat pe trecerea de pietoni (eu aflandu-ma deja in traversare) si un auto deja acordand prioritate. Auto in culpa (cel care nu a acordat prioritate, trecand din sens opus) a trecut mai departe la aprox. 30 cm de mine, provocandu-mi o evidenta stare de panica.
Am solicitat brigazii rutiere (in scris) sanctionarea soferului in cauza (am dat nr. auto, marca, data si ora si min. aprox., intrucat trecerea este sub directa supraveghere a unei camere stradale instalat de primarie (nu particulara)
De asemeni, mai sunt o serie de camere in amonte si aval de camera indicata (tot instalate de primarie).
Politia rutiera o scalda cum ca ... "fotografiile si inregistrarile video nu pot constitui temei pentru sanctionarea contraventionala a participantilor la trafic", - au raspuns in scris, desi camera este montata de autoritati (primarie, politie locala)
Am solicitat sanctionarea pe baza inregistrarilor de pe camera care supravegheaza trecerea pentru pietoni (caci acela a fost motivul principal al instalarii acesteia)
1. Ce pot face in continuare ? Vreau sa soferul in culpa sa fie sanctionat
2. Imaginile de pe camerele stradale (montate de autoritati) pot constitui baza pentru tragerea la raspundere a persoanelor care incalca legea? (inkl. soferi)?
3. cum imi recomandati sa actionez?

Va multumesc!
Doar fapte de conducere agresiva pot fi sesizate de alti participanti la trafic. Politia v-a comunicat in mod corect.
Daca doriti modificarea legii, puteti face demersuri civile.
In rest. bine ca nu ati fost accidentat si traversati cu grija, chiar pe trecerile de pietoni, este obligatia noastra legala sa ne asiguram si pe trecere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordare prioritate trecere pietoni - camera stradala prezenta SANTIER SANTIER In cazul de fata un sofer nu a acordat prioritate pe trecerea de pietoni. La trecerea respectiva este camera video stradala montata de primarie sau politie ... (vezi toată discuția)
Persoana accidentata data in judecata de casco adrianapetre adrianapetre Buna ziua, Va descriu, pe scurt, urmatoarea situatie, cu rugamintea de a ma ajuta cu cateva sfaturi, in masura in care este posibil: - Octombrie 2013: un ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna ( pieton pe trecere) Batrinu Ionut Batrinu Ionut Tatal meu a avut un accident de circulatie acum o luna de zile fiind lovit de o masina pe tercerea de pietoni. A coborat din microbuz ce era stationat dupa ... (vezi toată discuția)