avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura judecătorească
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura judecătorească

Mă judec cu o agenție imobiliară care nu se prezintă la nicio ședință la judecătorie. Nici avocatul lor.
Procesul s-a amânat pina acum de 5 ori. Eu nu sunt în țară dar mă reprezintă un avocat. Avocatul îmi spune ca amânările sunt din cauza ca judecătorul nu are timp să studieze dosarul?!
Nu știu care este procedura: dacă avocatul meu ar merge la ședințe ar putea grăbi pronunțarea? El spune ca nu pt ca discuțiile nu se poartă in sala de judecată?!
Ce mă sfătuiți? Să mai depun o cerere pt soluționarea cazului? În eventualitatea ca pierd procesul, va trebui să plătesc penalizări și, cu cât durează mai mult luarea unei hotărâri cu atât va trebui să plătesc mai mult.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 14:21, 2 Noiembrie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde care este obiectul cauzei. In functie de acesta se poate aprecia durata .
Agenția imobiliară cere să-i plătesc comisionul pt ca mi-a arătat un apartament pe care ulterior l-am cumpărat. Nu am încheiat niciun contract cu agenția. Am renunțat la serviciile agenției pt ca agentul imobiliar îmi dădea informații false despre apartament.
Acum agenția vrea să-i plătesc comisionul și penalizări pt întârzierea plății comisionului.

SM LEGAL CONSSULT a scris:

Depinde care este obiectul cauzei. In functie de acesta se poate aprecia durata .

Daca nu va platiti avocatul cu un onorariu./termen nu aveți de ce sa bănuiți ca ar tergiversa cauza(sunt situații când interesul clientului este sa se tergiverseze și nu se poate)Pot fi n explicatii,va faceți griji degeaba procesul va dura ani cu tot cu căile de atac..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca vanzatorul a apelat la acea agentie imobiliara pentru promovarea anuntului de vanzare si identificarea clientilor, atunci vanzatorul trebuia sa plateasca comision agentiei. In cazul dumneavoastra , daca agentia nu a semnat cu dumneavoastra nici un contract de vizionare si nici nu v-ati inteles cu vanzatorul sa platiti comision catre acea agentie, atunci putin probabil sa va oblige prin instanta.
Durata procesului se estimeaza la primul termen de judecata de catre instanta, in incheierea de sedinta ar trebui sa se consemneze durata estimata. In caz ca doriti sa aflati ce s-a intamplat la dosar si nu aveti incredere in avocat, puteti solicita printr-o cerere de acces la dosarul electronic indicand adresa de email si numarul de telefon, adresata instantei atasand copia cartii de identitate, Dupa aprobarea cererii vi se va transmite pe adresa de e-mail indicata un link unde va puteti loga si vedea ce acte au fost depuse la dosar, incheierile de sedinta emise de instanta, si termenele de judecata stabilite, motivele amanarii, daca partile au fost prezente sau daca avocatul s-a prezentat la termene, etc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Noiembrie 2024
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Estimarea duratei procesului a devenit o formalitate fără sens în marea majoritate a cauzelor.Daca se efectuează o expertiza ,,se așteaptă răspunsuri de la diverse institutii orice estimare e doar orientativa..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt în proces cu o agenție imobiliară căreia nu i-am plătit ... bebelush1900 bebelush1900 Sunt în proces cu o agenție imobiliară căreia nu i-am plătit comisionul pt, ca nu a vrut sa încheie convenție scrisa și apoi am renunțat la serviciile ... (vezi toată discuția)
Instiintare plata agentie imobiliara renato30 renato30 Buna ziua ! Sa va spun in ce consta problema mea : Am gasit un apartament cu ajutorul unei agentii imobiliare si un angajat al agentiei a mers la intalnirea ... (vezi toată discuția)
Contract exclusivitate agentie imobiliara nikole777 nikole777 Buna ziua, Tatal meu a incheiat un contract de exclusivitate pentru vanzarea unui imobil cu o agentie imobiliara pt comisionul de 2%+TVA din valoarea ... (vezi toată discuția)