avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se intampla daca, dupa obtinerea certificatului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se intampla daca, dupa obtinerea certificatului de mostenitor, ...

Ce se intampla daca, dupa obtinerea certificatului de mostenitor, nudul proprietar renunta la drepturile sale succesorale ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:29, 3 Noiembrie 2024
Dacă nudul proprietar e moștenitor, nu mai poate renunta după emiterea certificatului de moștenitor.
Bun, nu poate renunta, dar poate vinde, cesiona, dona in favoarea uzufructuarului, de exemplu ?
Da. Poate dona/vinde nuda proprietate.
Multumesc pentru lamuriri, raluk0207 ! Insist, totusi, pentru lamurire deplina: notarul a spus ca se poate face un contract de cesiune a drepturilor succesorale ale nudului proprietar ?
Drepturile succesorale au fost deja dobândite de moștenitori, în baza certificatului de moștenitor.
Deci nu mai vorbim de drepturi succesorale, ci de bunurile menționate în certificatul de moștenitor.
Iar cesiunea este o vânzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate vinde, ipoteca un imobil cu nuda proprietate?! Arsys Arsys Buna, Detin un apartament cumparat de la bunicii mei iar pe contractul de vanzare cumparare este trecut Nuda Proprietate si \\"Noi,vanzatorii, declaram ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune,casa cu uzufruct si apartament fara partaj facut C.M.A. C.M.A. Buna ziua. In timpul vietii sale ,soacra mea a dobandit: - un apartament (bun comun cu primul sot si la care nu s-a facut partajul, dupa ... (vezi toată discuția)
Dreptul la succesiune poate fi vandut? ichimconsta2BC ichimconsta2BC tatal meu ,decedat,are 4 frati in viata. unul din frati ar dori sa imi vanda,sa cedeze drepturile succesorale dupa bunici{parinti sai],in favoarea mea.Exista o ... (vezi toată discuția)