avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Un arendas poate sa interzică accesul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Un arendas poate sa interzică accesul peste terenul ...

Bună ziua,
Un arenda poate sa interzică accesul peste terenul pe care iil are în arenda altui arenda care lucrează terenul vecin ?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 11:28, 11 Noiembrie 2024
Buna ziua!
Un arendas detine un lot de pamant atat cat este stipulat in contract.Arendas fiind dispune de acel lot ca si un proprietar,doar ca nu are voie sa-l vanda.Desigur ca nimeni nu are dreptul sa intre pe lotul lui.Deci,poate interzice accesul altui arendas.
Cum rămâne atunci cu Noul Cod Civil art. 617 - 620 ?
Art. 617-620 se refera la drumul de servitute.Nu are nicio legatura cu terenurile arendate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces la drum ligadiangeli ligadiangeli Sunt proprietar al unui teren care nu are acces la drum. Pentru a avea acces, trebuie sa traversez terenul altui proprietar. Intrebare: Exista un temei ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren extravilan, problema cale de acces fermier fermier Buna seara.Cum se procedeaza in cazul urmator?Vreau sa cumpar o suprafata de teren extravilan care se invecineaza cu mine.Acest teren este arendat altcuiva.In ... (vezi toată discuția)
Blocare acces proprietate beaugdanel beaugdanel Buna tuturor! Am si eu o intrebare: este posibil ca proprietarul unui teren vecin terenului meu(cel hasurat din poza atasata este terenul meu) sa imi blocheze ... (vezi toată discuția)