avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Suntem în aceeași casa, insa de 8 ani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Suntem în aceeași casa, insa de 8 ani suntem separați ...

Bună ziua!
Suntem în aceeași casa, insa de 8 ani suntem separați in fapt.
Între timp, el și a construit o casa iar eu am achiziționat un apartament.
Am auzit la tv, la "Oameni si legea" ca aceste imobile achiziționate separat dar pe numele amândurora, devin bunuri proprii individuale, având în vedere separația în fapt, mulțumesc!
Cum ae procedează?
daca vreti sa treceti bunuile prin partaj, puteti sa faceti fara divort.
daca daca vreti ca instanta sa constate ca regimul a incetat de la despartirea in fapt, divortati
... si daca dupa separatie am achizitionat un imobil, chiar daca a fost pe numele amandurora, nu se poate considera bun propriu, al meu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vad separatia ca sa discutam despre efectele sale.
Mergeti la notar se poate rezolva regimul bunurilor fara divort.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
doamna, faceti o confuzie intre separarea in fapt intre soti si separatia de bunuri.
Era bine daca tot v-ati separat sa faceti o separatie de bunuri ca bunurile ce urma sa le cumparati sa fie proprii, fie sa dati divort inainte de a cumpara

Ionescu Ionela a scris:

... si daca dupa separatie am achizitionat un imobil, chiar daca a fost pe numele amandurora, nu se poate considera bun propriu, al meu?

Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2024
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Vreau să încep divorțul, soția nu este de acord. mă interesează ... Misk Misk Vreau să încep divorțul, soția nu este de acord. Mă interesează doar dacă vreau să cumpăr o mașină acum , va intra la partaj dacă e din banii mei ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)
Diferențe între regimurile matrimoniale ContSters219511 ContSters219511 Care este dferenta cele 3 variante ale regimului matimonial dupa noul cod civil de la 01 oct 20111? - regimul in comunutate de bunuri - regimul in ... (vezi toată discuția)