avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Din lipsă de spațiu nu am putut ține ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Din lipsă de spațiu nu am putut ține adunările ...

Bună ziua. Din lipsă de spațiu nu am putut ține adunările generale ale asociației pentru anii 2020 ÷ 2023, iar toate hotărârile au fost luate de Comitetul Executiv al Asociației de Proprietari. Spuneți-ne dacă sa procedat bine sau nu?. Vă mulțumesc din suflet pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 16:42, 4 Noiembrie 2024
Buna ziua

Nu s-a procedat corect.

Conform legii 196/2018, art. 47, după constituirea asociației de proprietari va avea loc cel puțin o dată pe an, în primul trimestru, o întrunire a adunării generale a asociației de proprietari.

Sa zicem ca in perioada pandemiei si a restrictiilor de anunare impuse nu s-au putut tine aceste sedinte. Dar din 2022 nu au mai existat restrictii.

Apoi, comitetul executiv duce la îndeplinire hotărârile adunării generale (art. 55 din 196/2018).

In functie de statutul asociatiei si de mandatul acordat comitetlui executiv e posibil ca o parte din hotararile luate sa nu fie legale.
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2024
BogdanGri, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este temeiul legal pt.desfasurarea unei adunari generale ... ileanaileana ileanaileana Care este temeiul legal pt.desfasurarea unei adunari generale la momentul actual, august 2021? La momentul actual este in vigoare Hotararea 826/5 august ... (vezi toată discuția)
Mandatul presedintelui si al comitetului executiv expiră. ... okdaniok okdaniok Mandatul presedintelui si al comitetului executiv se expiră. Asociatia este foarte mare (800 membrii) in consecință nu se pot întruni proprietarii in ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda proprietarii și membrii din cadrul unei asociații de proprietari, știind că președintele acesteia a refuzat să convoace vreo adunare generală în ultimii 7 ani ? doris2001 doris2001 Cum pot proceda proprietarii și membrii din cadrul unei Asociații de Proprietari, știind că președintele acesteia a refuzat să convoace vreo Adunare ... (vezi toată discuția)