avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara ! Doresc să mă ajutați și pe mine. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara ! Doresc să mă ajutați și pe mine. Dețin un ...

Bună seara ! Doresc să mă ajutați și pe mine. Dețin un job cu normă întreaga . Program 12:00-20:00. Aș dori să îmi iau un job cu de 8 ore de la 07:00-15:00 . Menționez ca la primul job lucrez doar de acasă și in aproximativ 3 ore eu termin tot ce am de lucru… întrebare e , ce se întâmplă dacă joburile se suprapun cu 2-3 ore ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:27, 5 Noiembrie 2024
Buna ziua

Art. 35 din Codul Muncii spune:
Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiți sau la același angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, fără suprapunerea programului de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea. Niciun angajator nu poate aplica un tratament nefavorabil salariatului care își exercită acest drept.

Deci legal nu aveti cum sa aveti doua contracte de munca cu intervale care sa se suprapuna.

Solicitati reducerea duratei de munca la unul dintre angajatori.

La noi sunt niste vorbe:
- hotul neprins e negustor cinstit
- cine alearga dupa doi iepuri nu prinde nici unul

Riscul, cand se va prinde unul sau ambii angajatori, e sa ramaneti fara ambele job-uri si eventual sa va puna sa returnati banii incasati necuvenit (cele 3 ore)

Bibolar a scris:

.....întrebare e , ce se întâmplă dacă joburile se suprapun cu 2-3 ore ?

Codul Muncii nu sanctioneaza o astfel de situatie , mentioneaza doar ca " Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiți sau la același angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, fără suprapunerea programului de muncă, .."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua contracte de munca de 8 ore ......bună ziua, o persoana poate avea 2 contracte de munca de 8 ore, ... nico_bubu nico_bubu Bună ziua, O persoana poate avea 2 contracte de munca de 8 ore, la doua societăți diferite? Sau măcar unul de 8 ore și unul de 6 ore? (vezi toată discuția)
Loc de munca part time Felix S Felix S Loc de munca part time si posibilitate conflict. In cazul in care sunt angajat 8 ore la o companie si doresc sa ma angajez la compania care presteaza servicii ... (vezi toată discuția)