avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... M-am casatorit, dar mi-am pastrat numele de fata (nu ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

M-am casatorit, dar mi-am pastrat numele de fata (nu mi-am schimbat ...

M-am casatorit, dar mi-am pastrat numele de fata (nu mi-am schimbat numele dupa sot). Trebuie sa-mi schimb CI si/sau pasaport? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Domnisoara Cucu , utilizator 14:46, 5 Noiembrie 2024
Nu, nu este necesar.
Bazele de date se vor actualiza din oficiu cu mențiunile privind starea civilă, iar dacă nu v-ați schimbat numele nu aveți nici o procedura de urmat.
Multumesc foarte mult!
Am pus aceasta intrebare, deoarece am avut parte de un ... sa-i zicem incident. Am absolvit informatica la MIT si m-am stabilit, impreuna cu sotul meu in Londra. Duminica dupa amiaza, in aeroport, la control pasapoarte, inainte sa ma imbarc pentru a ma reintoarce la Londra, ofiterul de la ghiseu, a insistat ca trebuie sa-mi schimb documentele dupa sotul meu, ofiterul stiind si numele sotului! Am fost foarte surprinsa, pentru ca eu mi-m pastrat numele de fata, certificatul de casatorie este cu numele de fata si mentiunea ca mi-am pastrat numele! Nu stiu cum si prin ce canale, in baza de date a "celor" de la pasapoarte eu apar cu numele sotului! (cu mentoiunea ca sotul meu era la un alt ghiseu, neffind de fata la aceasta discutie. Cu multumiri,
Există posibilitatea ca baza de date să fi fost actualizată greșit...e mai rara situația, dar se întâmplă. Mergeți la evidența persoanei de la locul de domiciliu și solicitați verificări cu privire la înregistrarea căsătoriei în Registrul Național de Evidență a Persoanelor (puteți face solicitare și online, pe adresa de email a instuției) .
Să aveți la dvs. cartea de identitatea și certificatul de căsătorie.
Multumesc foarte frumos! Cred ca o sa incep demersurile pentru schimbarea numelui dupa cel al sotului meu (la data casatoriei, am preferat sa-mi pastrez numele de fata numai pentru ca s-a potrivit cu mutarea mea din Boston la Londra, absolvire, job etc. Acum, ca lucrurile sunt mai "linistite" cred ca pot incepe demersurile sa iau numele sotului meu.
Toate urarile de bine
Dacă doriți acest lucru, singurul mod în care se va putea face este schimbarea pe cale administrativă a numelui, dar este o procedură de durată, cel puțin la nivelul Municipiului București. Succes !

Alte discuții în legătură

Calatorie in strainatate cu pasaportul avut inainte de casatorie alesssandra13 alesssandra13 Urgent!!!! Urmeaza sa plec din tara (in Turcia mai exact) si am vechiul pasaport cu numele anterior casatoriei (care este valabil pana in martie 2016). Ma ... (vezi toată discuția)
Nu mai vreau sa iau numele viitorului sot idi_80 idi_80 Peste cateva zile urmeaza sa ma casatoresc. Am depus deja actele la Oficiul pentru casatorii, acolo am avut surpriza sa constat ca nu pot sa-mi pastrez numele ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume familie hopes hopes Buna ziua, m-am casatorit in martie 2005, ne intelegem super bine, avem un baietel de aproape 2 ani dar la casatorie am facut o prostie: mi-am pastrat numele ... (vezi toată discuția)