avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua,noi suntem o asociatie mica cu 20 de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua,noi suntem o asociatie mica cu 20 de apartamente din ...

Buna ziua,noi suntem o asociatie mica cu 20 de apartamente din care jumatate sunt locuite,celelalte au proprietari in strainatate despre care nu se stiu prea multe ,altii locuiesc in alta localitate si nu vin pe aici ,sau sunt puse la vanzare de catre mostenitorii din alte localitati si nu-i intereseaza asociatia.Majoritatea celor care au infiintat asociatia in urma cu 30 de ani au decedat,apartamentele au fost vandute si unele revandute ca nici nu se mai stiu adevaratii proprietari.Sedinta cu proprietarii nu s-a putut tine deoarece nu participa decat 4-5 persoane (pensionari in varsta) iar pe ceilalti nu-i intereseaza si nu prea dau pe aici.Intrebarea mea este daca prin lege se poate desfiinta actuala asociatie si eventual asocierea celor care sunt interesati pentru ca in condiriile date presedintele nu poate face nimic si vrea sa-si dea demisia dar nu are cine prelua functia,despre celelalte obligatii ale asociatiei nici nu poate fi vorba.Din cate stiu eu orice lege corecta atunci cand impune niste reguli de formare aunei asociatii trebuie sa spuna si cum se desfiinteaza o asociatie .multumesc.
Cel mai recent răspuns: balaceanuandrei , utilizator 13:05, 5 Noiembrie 2024
Opinia mea este ca asociatia, asa cum ati descriso, nu trebuie desfiintata.
Avand in vedere ca proprietarii cu care se mai poate sta de vorba, sunt putini, ca presedintele actual s-a cam saturat de presedentie - ca aici ii cam dau dreptate - v-as sugera sa va cautati un bun administrator care ar mai face putina lumina in cele aratate de catre dvs.
Adica, in toate situatiile aratate (proprietari decedati, plecati din tara, proprietari noi care au achizitionat locuinte), locuintele au proprietari, da? Ei! Daca au proprietari, ar trebui ca dom' presedinte sa merarga frumos la OCPI si sa ceara o situatie la zi cu proprietarii actuali. Odata identificati acesti proprietari, urmeaza sa se ia legatura cu acestia - cei care mai locuiesc la dvs., darnu ii cunoasteti sau cu proprietarii plecati, dar care in mod sigur au lasat locuintele in supraveghiere la cineva - rude, cunostinte.
Cand convocati o Adunare Generala, dl. presedinte sa urmareasca exact pasii stipulati in Legea nr. 196 /2018, cu privire la convocarea membrilor as. prop. Cine este prezent semneaza tabelul convocator, cine nu este sau nu se stie nimic despre proprietari li se trimite o scrisoa recomandata cu raspuns platit cu convocatorul AG siOrdinea de zi. In mod sigur proprietarul nu va raspunde, scrisoarea va fi returnata - dar aceasta este procedura legala.
Probabil ca va fi necesara o noua convocare (reconvocare). In aceste conditii dvs. puteti lua hotarari legale, indiferent cati proprietari sunt prezenti la AG.
Asadar, nu trebuie desfiintata as. prop. deoarece, banuiesc ca toate utilitatile le primiti pe un contracte de furnizare incheiat intre furnizori si as. prop. Apoi, mai sunt multe alte chestiuni pe care le puteti gestiona mult mai bine, organizati in as. prop. - daca doriti putem discuta.
Incercati sa gasiti un administartor care sa va inteleaga doliantele si care sa va poata ajuta.
Succes!
Multumesc pentru raspuns dar as dori sa stiu daca asociatia de proprietari poate fi desfiintata legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare adunare generala asociatie proprietari buna ziua, pentru ... alex5 alex5 convocare adunare generala asociatie proprietari buna ziua, pentru convocare unei adunari generala a unei asociatie proprietari, trebuie convocati doar ... (vezi toată discuția)
Statutul sau legea rocado rocado Buna ziua, In cazul unei AS de proprietari organizata dupa lega 203/2007, cu specificatia in statut ca dizolvarea AS se paote face atunci cand in conduminu ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara reconvocata a asociatiei de proprietari BG BG Buna ziua!Azi (24.03.2011 am participat la o adunare generala extraordinara a unei asociatie de proprietari convocata de cel putin 20% din membrii asociatiei. ... (vezi toată discuția)