avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am o proprietate în care locuiesc. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am o proprietate în care locuiesc. Moștenitorii ...

Bună ziua! Am o proprietate în care locuiesc. Moștenitorii mei au o situație financiara mai buna ca a mea. Am vrut sa fac testament prin care sa las proprietatea unor asociații caritabile dar au refuzat ptr ca testamentul este contestabil. Nu pot face contract de vânzare cumpărare pentru ca nu știu dacă la bătrânețe nu voi avea nevoie de bani ptr un eventual azil. Ma vad încurcată și sigur nu sunt primul caz din istorie. Nu sunt alte soluții juridice care sa fie convenabile pentru toți? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:05, 5 Noiembrie 2024
Mai intai ca inca nu aveti mostenitori! Ei sunt momentan copii, urmasi, etc.
Puteti incheia un cotract de vanzare cu clauza de intretinere (daca va temeti ca ati putea sa ramaneti fara suport material), sau cu clauza de uzufruct (daca va temeti doar ca nu veti avea unde locui), dupa caz. Asta daca si cumparatorul e de acord cu clauzele.
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2024
adriandimitriu, utilizator
cine refuza, asociatia ? dvs puteti lasa cui vreti , nu e nevoie de acordul cuiva, iar cui lasati e liber sa aleaga la vremea aia, cum nu are ce refuza sau accepta.
testamentul il puteti schimba de cate ori doriti.
daca vreti sa fiti ingrijita, semnati cu cineva un contract de intretinere cu drept de uzufruct.
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament micutza19 micutza19 Sunt casatorita iar eu cu sotul meu stam la bunicul lui.Bunicul vrea sa ne lase casa dupa moarte si noi ne-am gandit sa facem un testament. Ideea e ca bunicul ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii dobandite prin mostenire pot fi lasate la randul lor prin testament? medeea77 medeea77 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie juridica: Bunicul meu (91 de ani) a mostenit anumite bunuri in urma cu 6 luni, in acest sens existand un ... (vezi toată discuția)
Cum îmi pot proteja bãtrânetea, un sfat vã rog. ContSters146096 ContSters146096 Bună Ziua, Aș nevoie de un sfat. Eu și soția avem motive să credem că atunci când unul din noi va muri, fiul nostru (avem un singur ... (vezi toată discuția)