Am nevoie de un sfat in ceea ce priveste situatia mea. Am un teren pentru care detin titlu de proprietate si pe care din 2007 incerc sa-l intabulez, dar cei de la cadastru m-au respins pe diferite motive. In sfarsit anul acesta, mi-au dat un raspuns, in sensul ca pamantul meu este proprietatea altcuiva. Ce s-a intamplat, a fost ca persoana care a facut cadastru unei parcele din apropiere, a trecut coordonatele pamantului meu; parcela respectiva a fost vanduta si in 1999 si in 2007, in 2007 se presupune ca a fost gresit cadastrul. Problema este ca acum, ultimul cumparator are si autorizatie de constructie. Ce pot sa fac in aceasta situatie, cui sa ma adresez?
e o procedura litigioasa, ce presupune sa formulati o cerere in instanta prin care sa se constate greseala strecurata in scriptele oficiului de cadastru
Depinde, in baza carui titlu de proprietate detineti terenul.Daca vi s-a reconstituit dreptul de proprietate in baza Legii 18/1991, atunci comisia comunala trebuia sa va puna in posesie.Daca in acest moment detineti in fapt terenul, adica il folositi , atunci trebuie sa va adresati instantei judecatoresti printr-o actiune de anulare sau rectificare CF a proprietarului tabular, deoarece dupa o masuratoare foarte precisa, s-ar putea sa se fi modificat coordonatele proprietatii dvs.