avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru gresit, teren vandut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru gresit, teren vandut

Buna ziua,

Am nevoie de un sfat in ceea ce priveste situatia mea. Am un teren pentru care detin titlu de proprietate si pe care din 2007 incerc sa-l intabulez, dar cei de la cadastru m-au respins pe diferite motive. In sfarsit anul acesta, mi-au dat un raspuns, in sensul ca pamantul meu este proprietatea altcuiva. Ce s-a intamplat, a fost ca persoana care a facut cadastru unei parcele din apropiere, a trecut coordonatele pamantului meu; parcela respectiva a fost vanduta si in 1999 si in 2007, in 2007 se presupune ca a fost gresit cadastrul. Problema este ca acum, ultimul cumparator are si autorizatie de constructie. Ce pot sa fac in aceasta situatie, cui sa ma adresez?

Va multumesc anticipat!

MG
Cel mai recent răspuns: corina_serbanescu61 , utilizator 11:54, 9 Februarie 2010
e o procedura litigioasa, ce presupune sa formulati o cerere in instanta prin care sa se constate greseala strecurata in scriptele oficiului de cadastru
buna ziua!
trebuie anulata documentatia cadstrala si facuta alta noua.
Multumesc de raspuns! Este judecata singura modalitate?
Nu se poate adresa unei institutii inainte si depune reclamatie/sesizare?
buna ziua!
daca nu va intelegeti pe cale amiabila cu vecinul care are documentatia gresit intocmita, atunci mergeti la instanta.
Depinde, in baza carui titlu de proprietate detineti terenul.Daca vi s-a reconstituit dreptul de proprietate in baza Legii 18/1991, atunci comisia comunala trebuia sa va puna in posesie.Daca in acest moment detineti in fapt terenul, adica il folositi , atunci trebuie sa va adresati instantei judecatoresti printr-o actiune de anulare sau rectificare CF a proprietarului tabular, deoarece dupa o masuratoare foarte precisa, s-ar putea sa se fi modificat coordonatele proprietatii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu pot face cadastru la pamant monik57 monik57 Buna ziua, bunica mea detine un teren intravilan de 6607 mp in Constanta zona viile noi si dorim sa facem cadastru am depus actele pentru cadastru am platit ... (vezi toată discuția)
M,am trezit fara teren arad33 arad33 Am avut un teren (pamant) la tara,cand am mers la Cadastru sa cer o copie de pe teren,am constatat ca nu mai sant proprietar pe acest teren,pe care am am ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate georgetur georgetur Am cumparat o casa in 2007 dar acum am constatat ca locuinta de drept este pe (ex) tarlaua 20 percela 600 si pe titlu scos de vechiul proprietar este tarlaua 4 ... (vezi toată discuția)