avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... M,am trezit fara teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

M,am trezit fara teren

Am avut un teren (pamant) la tara,cand am mers la Cadastru sa cer o copie de pe teren,am constatat ca nu mai sant proprietar pe acest teren,pe care am am Titlu. Ce sa intamplat. Primaria a dat numarul de pe terenul meu la o vanzare in mod gresit si pamantul meu a fost vandut.am incercat sa fac tot felul de demersuri la Primarie si nu am avut succes.primarul refuza sa dezbata problema mea. Ce,mi recomandati? sa fac o plangere penala sau care ar fi solutia sa,mi recuperez pamantul? Cu multumiri.P.I.
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 17:54, 25 Februarie 2010
buna ziua!
nu mai sunteti proprietar doar in cazul in care incheiati un act translativ de proprietate.
va trebui sa solicitati anularea actului respectiv, in baza caruia in mod gresit terenul dvs. a fost instrainat . totodata solicitati si repunerea in situatia anterioara .
va trebui sa chemati in proces si primaria .
numarul dvs de parcela a fost inscris gresit pe doua titluri de proprietate? cineva a vandut lotul dumneavoastra efectiv? adica terenul pe care il detineti? sau a vandut un alt teren cu acelasi numar de parcela ca al dumneavoastra?
ati fost la "cadastru" ? daca Cadastru inseamna OCPI inseamna ca terenul dvs era deja inscris in CF nu putea fi vandut...

varianta asemanatoare pe care am intalnit-o eu era: proprietarii nu isi cunosc terenul !!! intabuleaza astfel cu "complicitatea" topografului parcele dupa planul parcelar, fiind o gresala in titlul de proprietate, se vinde parcela altui proprietar.

cred ca daca ati fi mai explicit , ati primi si raspunsuri mai explicite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare coordonate extravilan virtuale ? cosmin12345 cosmin12345 Buna ziua in urma cu 2 ani am cumparat o parcela de teren de 2500 mp extravilan.Am identificat parcela cu vechii proprietari toate bune .Acum vreau sa ... (vezi toată discuția)
Validitate contract de vanzare-cumparare ThomasT6 ThomasT6 In 1995 am cumparat o suprafata de teren pentru a construi un mic magazin. In contractul de vanzare-cumparare scrie “aflata in tarlaua 18, parcela 402, ... (vezi toată discuția)
Probleme certificat de urbanism ionutserban ionutserban Buna Ziua! In ultimele 2 saptamani am niste probleme destul de mari cu primaria dupa cum urmeaza. La inceputul anului am achizitionat un teren rezultat in ... (vezi toată discuția)