avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara, sotul meu a avut o relatie cu cineva din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara, sotul meu a avut o relatie cu cineva din care a rezultat un copil ...

Buna seara Am o intrebare pentru domnul avocat sotul meu a avut o relatie cu cineva din care a rezultat un copil. Mama copilului a spus ca nu poate pastra copilul dar in comun acord cu sotul am decis ca vom creste noi acest copil . Intrebarea este cum putem proceda ca sa nu depindem de mama biologica al copilului pt orice pas care trebuie facut la scoa,la,gradinita etc sau chiar daca vrem sa mergem in vacanta undeva. Care ar fi procedura corecta? Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2024
@Nik, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:35, 7 Noiembrie 2024
În cazul pe care l-ați descris, există mai multe opțiuni legale pentru a vă asigura că dvs. și soțul dvs. puteți lua decizii în mod independent în legătură cu copilul, fără a fi nevoie de acordul mamei biologice. Procedura cea mai potrivită depinde de situația specifică și de gradul de implicare al mamei biologice. 1.Adopția copilului de către dvs. și soțul dvs.2. Delegarea temporară a autorității părintești (în cazul în care adopția nu este posibilă) 3. Obținerea exclusivă a autorității părintești de către tatăl copilului.
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2024
Manuela Rășină, administrator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă folosiți chat gpt, poate ar trebui măcar sa verificați textul pana sa il copiați aici.
Tatal nu poate adopta ca e tatal biologic și îl va recunoaște, iar varianta 2 e exclusa , nu exista posibilitateaîn aceasta situatie.
Numai dvs puteti adopta copilul sotului sau tatal sa ceara în instanta ca numai el sa exercite autoritatea parinteasca.
TEODORESCU C. SIMINA-IOANA-AVOCAT COLABORATOR a scris:

În cazul pe care l-ați descris, există mai multe opțiuni legale pentru a vă asigura că dvs. și soțul dvs. puteți lua decizii în mod independent în legătură cu copilul, fără a fi nevoie de acordul mamei biologice. Procedura cea mai potrivită depinde de situația specifică și de gradul de implicare al mamei biologice. 1.Adopția copilului de către dvs. și soțul dvs.2. Delegarea temporară a autorității părintești (în cazul în care adopția nu este posibilă) 3. Obținerea exclusivă a autorității părintești de către tatăl copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de desemnare a tutorelui ContSters311042 ContSters311042 Buna seara. As dori sa stiu in ce conditii se poate face acest act. Dintr-o relatie anterioara de concubinaj a rezultat un copil. Dupa despartire am obtinut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , as dori sa va intreb care este procedura in cazul ... Morisca10 Morisca10 buna ziua , as dori sa va intreb care este procedura in cazul unui divort dintre soti cu o decizie definitiva si irevocabila ptr mama dar sotii au copii ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie camelia2014 camelia2014 Buna seara ! Sunt o mamica disperata,care va solicita ajutorul ! Am un baietel de 9 ani,care a rezultat in urma unei relatii .Copilul a fost recunoscut la ... (vezi toată discuția)