avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Sunt angajata cu contract individual de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Sunt angajata cu contract individual de muncă si ...

Buna ziua ,
Sunt angajata cu contract individual de muncă si salariu minim pe economie 3700 brut , angajatorul a venit cu propunerea sa imi deschid un PFA sau II ,iar eu sa facturez lunar catre el pentru a-mi incasa lunar salariu. Nu i-am dat un raspuns pe loc ,dar totusi este normal sa vina cu aceasta propunere ? Daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi ,multumesc.
Cel mai recent răspuns: Positive Projects SRL , Consultant fiscal 10:19, 11 Noiembrie 2024
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti grija ca trebuie sa incheiati contract de asigurare cu Casa de Pensii si cu cea de Sanatate pentru a fi asigurata. daca deveniti PFA.
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
În plus față de ce a spus colegul, dacă nu mai sunteți angajată nu va mai fi obligat să vă plătească concediul de odihnă și nici eventualele concedii medicale. Iar plata facturilor pe care le-ați emite ar putea-o face când vrea el, nu la date fixe cum e în cazul salariului.
Ca să nu mai spun că poate „scăpa” cu dvs. oricând, nu trebuie să vă concedieze. Pur și simplu încetează colaborarea.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
În plus fata de cât facturate, nu va mai avea de platit alte taxe, impozite, asigurările dvs.
Deci refuzați sau intelegeti--va sa ii facturati câte 10 mii.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oricine poate să facă orice propunere, este normal, vorba aceea, "nu-i prost cine cere ci-i prost cine dă". Cum să acceptați această propunere, când nu aveți altă sursă de venit? Drepturile dvs., și obligațiile lui, scad dramatic, după cum vi s-a explicat.
Pe de altă parte, dacă angajatorul are probleme, nu mai are încărcare pentru toți salariații, atunci, ca o alternativă la concediere, poate să facă o astfel de propunere. Iar dvs. o acceptați sau nu.

Simona97 a scris:

Buna ziua ,
Sunt angajata cu contract individual de muncă si salariu minim pe economie 3700 brut , angajatorul a venit cu propunerea sa imi deschid un PFA sau II ,iar eu sa facturez lunar catre el pentru a-mi incasa lunar salariu. Nu i-am dat un raspuns pe loc ,dar totusi este normal sa vina cu aceasta propunere ? Daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi ,multumesc.

Buna ziua,
eu cred ca important este ce activitate prestati in cadrul firmei. Una este sa fii contabil si alta e sa fii casier. Ca si contabil poti avea o activitate intr-o anumita perioada a lunii si o anumita perioada pe zi, iar ca si casier trebuie sa stai 8 ore la locul de munca zi de zi. Ca si PFA trebuie sa prestezi doar activitatile prevazute in CAEN. Una e sa fii translator si alta e sa fii asistent manager( secretara!). Angajatorii nu vor sa inteleaga si nu vor sa-si mai bata capul si vor sa-si maximizeze profiturile si din aceasta cauza apar astfel de abuzuri si munca in "zona gri". Dvs. hoatarati cum e mai bine pt. dvs.!! Eu nu as renunta la CIM chiar daca munca se desfasoara remonte! Mai ales pt. salariul minim !!

Alte discuții în legătură

Somer, vreau sa infiintez un pfa mihai_b75 mihai_b75 Buna ziua, Sunt in somaj din 1 iulie 2013 si vreau in luna august, sa-mi infiintez un PFA. De la aceasta data, mai beneficiez de indemnizatie de somaj? ... (vezi toată discuția)
Salariat si pfa ginnyy ginnyy Poti fi si salariat si PFA in acelasi timp? Astfel, persona va obtine si venituri salariale si plata serviciilor prestate ca PFA (de la aceeasi Societate ... (vezi toată discuția)
Pfa-contributii activitate dependenta rcujba rcujba Sunt PFA in relatie dependenta fata de platitorul de venit. Nu pot fi angajat deorece posturile sunt blocate. Mai pot colabora cu institutia ca si PFA, pe ... (vezi toată discuția)