Bună ziua! Am o problemă în legătură cu un vecin. Deci am cumpărat o casă în care nu locuiesc, dar merg periodic pentru că am animale de companie. Vecinul meu, polițist, nu locuiește nici el în casa de lângă dar vine și el periodic, precizez faptul că nu suntem comuni. De fiecare dată când discutam avea un comportament agresiv, excepție făcând doar episoadele în care devenea lingușitor pentru că voia să obțină ceva, astfel că și prima dată de când am cumpărat casa, la prima discuție pe care am avut-o, a avut un comportament agresiv față de mine și soția mea, neavând un motiv real pentru a se comporta în acest fel. Anul trecut a avut câteva episoade destul de deplasate în care a făcut scandal în stradă, probabil crize de nervi, la care eu nu am dat curs, el înjurându-mă și blestemându-mă pe mine și familia mea, în timp ce bătea în geamuri și în poartă de credeam că mai are puțin și le sparge, motivul lui fiind faptul că îmi lătra câinele.
Am decis la acel moment și până în prezent să nu dau curs, așa că am trecut cu vederea ignorându-l. Eu de curând mi-am montat camere de supraveghere din mai multe motive, unul dintre ele fiind faptul că fostul proprietar care era de fapt o rudă de-a mea a murit în condiții suspecte, faptul că am găsit la un moment dat geamul spart ș.a., însă camerele nu sunt îndreptate deloc spre vecini, doar spre proprietatea mea și puțin din trotuar. La momentul scandalului provocat de el anul trecut, nu aveam montate camere de supraveghere. Vecinul acesta după montarea camerelor a fost foarte revoltat, ceea ce a fost clar prin comportamentul său prin care ori mă jignea ori era ironic prin diverse fraze. Consider că încearcă să mă provoace și mă abțin cu greu să nu îi dau apă la moară, căci bănuiesc că poate asta chiar vrea așa că încerc să mă abțin.
Unul dintre câinii mei are obiceiul să latre când simte câte ceva sau de bucurie când ajung acolo, dar mai sunt câini prin vecini care latră la fel, dar nu comentează absolut nimic despre alții, doar când vine vorba despre câinele meu. Am mai avut un câine în trecut, câinele rămas de la vechiul proprietar pe care l-a accidentat intenționat cu mașina, din spusele fostului proprietar, pe care, într-o zi, când mă aflam acolo vecinul meu s-a trezit să își spele casa cu furtunul în interior și am fost martor la faptul că a îndreptat furtunul spre curtea mea, peste gard, iar toata apa a ajuns în curtea mea, făcându-mi câinele leoarcă(pe atunci cainele dormea pe partea de curte dinspre vecin), însă nu am dovezi cu niciuna dintre lucrurile pe care le-a făcut și nimeni nu se pune martor. Consider că are o problemă personală cu mine dat fiind faptul că și-a dorit acces în interiorul proprietății mele pentru a-și face ceva la casa lui, faptul că a vrut să îi vând lui ulterior casa iar eu am refuzat orice-l implică. Însă comportamentul său instigator abia îl mai tolerez pentru că aproape de fiecare dată când se întâmplă să fiu și eu și el acolo în același timp, îl aud jignindu-mă. Nu am făcut plângeri la poliție deoarece el este polițist, are relații și știu că nu îi vor face mare lucru dar deja devine insuportabil comportamentul său. Ce as putea să fac în cazul în care lucrurile continuă sau degenerează?
Cel mai recent răspuns:
Anonim888888 , utilizator
11:49, 12 Noiembrie 2024