avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, mă scuzați de deranj. Am fost chiriaș ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, mă scuzați de deranj. Am fost chiriaș acum 3 ani ...

Buna seara, mă scuzați de deranj.
Am fost chiriaș acum 3 ani la un domn. Acel domn nu mi-a făcut niciun contract de închiriere, de împuternicire, absolut nimic. Doar mi-a făcut poza la buletin. Astăzi îmi trimite mesaj vocal și îmi spune că are de plată 2200 Ron restanță la curent și 790 Ron neplată întreținere. Mi-a comunicat că mă va da în judecată, că chiar dacă nu s-a făcut contract, el va plăti doar o amendă de 500 Ron insă eu o să plătesc aceste sume de care spune.
Ar putea să mă de-a în judecată pentru aceasta treabă? Ar avea câștig de cauză?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 19:06, 7 Noiembrie 2024
da, poate sa va dea in judecata. cu sau fara contract, dvs ati stat cu chirie in casa lui. datoriile se prescriu dupa 3 ani.
Până să plec de la el, am platit integral factura la curent. El a primit o factura uriașă după 3 luni de la plecarea mea din chirie. Am verificat pe contul myelectrica. Cum poate dovedi fara înscrisuri că eu am avut datorii la curent și la întreținere? Cum poate dovedi că am locuit la el în chirie
De exemplu vă întreabă în ședința de judecată. Riscați să faceți declarații false în instanță? Una peste alta evaluați efortul raportat la riscuri, eventual consultați un avocat....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata chiriei unui proprietar care nu a incheiat contract kmy_73 kmy_73 Buna seara. Locuiesc de peste 3 ani cu chirie intr-un apartament, dar fara a fi incheiat vreun contract deoarece proprietarul, plecat din tara, s-a ... (vezi toată discuția)
Salutare, recent am locuit într-un apartament în chirie fără ... GeorgeG98 GeorgeG98 Salutare, recent am locuit într-un apartament în chirie fără contract. Proprietarul a refuzat să facem contract iar la toți le spuneau că sunt nepotul ... (vezi toată discuția)
Proprietarul m-a dat cu forta afara din apartament ladyx ladyx buna ziua zilele trecute mai exact joi seara in intrevalul orar 7-8 seara la usa aprtamentului unde locuiesc cu chirie impreuna cu sotul si cei doi copii a ... (vezi toată discuția)