avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mai putem face succesiunea dupa 11 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mai putem face succesiunea dupa 11 ani

buna ziua
tata a decedat in 1998 si a lasat in uram lui o casa si 58 arii de teren noi nu am facut succesiunea , o putem face acum , poate fi considerat faptul ca am platit impozitul dupa acea casa detunci pana acum un act de acceptare tacita a mostenirii
multumesc mult
o zi buna
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 20:27, 9 Februarie 2010
da, poate fi considerat faptul ca ati platit impozitul un act de acceptare tacita a mostenirii
Inteleg ca sunteti mai multi si nu va intelegeti asupra mostenirii?
da suntem 3 , si ne intelegem da nu am stiut daca mai avem dreptu oricare dintre noi dea deschide succesiunea, dupa ce a murit tata eu am locuit cu mama vreo 6 ani si eu am platit impozitul pe casa dat fiid faptu ca mama nu avea veni, dupa aceea mam casatorit si dupa vreun an s-a mutat fratele meu acolo dupa v2 ani mama a murit dar nu am facut succesiunea nici dupa ea , noi 3 ne intelem si am vrea sa vindem si sa impartim la 3 noi consideram ca asa se cuvine impartit, este adevarat?
termenul legal de dechidere succesiune este de 6 luni de la deces, dar puteti dezbate succesiunea si acum.va recomand sa mergeti la un notar si sa va dezbateti succesiunea.Faptul ca ati achitat impozitele aferente imobilului ce face parte din masa succesorala a defunctului, constituie un act de acceptare tacita a succesiunii, dar prin acest fapt nu-i puteti indeparta de la uccesiune pe ceilalti mostenitori.
Concret, singura consecinta a intarzierii in dezbaterea succesiunii va fi sub aspectul impozitului pe succesiune, de 1%, pe care il platiti daca de la data decesului defunctilor a trecut mai mult de 2 ani.
Adresati-va unui notar public de la domiciliul parintilor dvs., anexand certificatele de deces ale acestora, certificatele de nastere ale celor 3 copii care ii mosteniti si documente cu privire la casa si teren - extrase CF oricat de vechi, titluri de proprietate, contract de vanzare-cumparara etc dupa caz.
Daca sunt mai multi notari in localitate, puteti alege dintre ei, negociati sa obtineti onorariul cel mai convenabil pentru dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune: obligatorie in 6 luni de la deces? dona77 dona77 In ianuarie anul acesta a decedat tatal meu; de la Primarie ni s-a spus ca in termen de 6 luni trebuie sa facem o succesiune (si pt asta, sa iau legatura cu un ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii mihaela_liviu2012 mihaela_liviu2012 Buna ziua! Am si eu o problema: Tatal meu a murit in data de 29 Martie 2012 si as dori,daca ma poate ajuta cineva,sa stiu daca este neaparat nevoie sa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu mostenirea; oare mi-am pierdut drepturile? silentk6 silentk6 Buna ziua, am 21 de ani, sunt din Cta si am cateva intrebari cu privire la o mostenire. Mentionez ca nu am avut deloc bani de consultanta juridica, deci cu ... (vezi toată discuția)