avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va salut, soțul meu a decedat în urma cu 4 luni ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va salut, soțul meu a decedat în urma cu 4 luni după o operație ...

Va salut..soțul meu a decedat în urma cu4 luni după o operație de cancer la rinichi în Italia pentru ca în România nu a vrut sa l opereze nimeni...înainte cu o luna sa moara și a dat demisia...avea dreptul la ajutor de deces? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:35, 9 Noiembrie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteti solicita ajutorul de la casa de pensii.

Pe site-ul casei de pensii scrie asa:
Ajutorul de deces se acordă în cazul decesului:

asiguratului;
pensionarului;
persoanei care, în ultimele 6 luni anterioare decesului, a avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii, indiferent de stagiul de cotizare realizat în această perioadă;
....
unui membru de familie al asiguratului, pensionarului sau al persoanei aflate în timpul concediului pentru creşterea copilului, care nu era asigurat sau pensionar la data decesului.
Beneficiari:

În cazul decesului asiguratului, pensionarului sau al persoanei aflate în timpul concediului pentru creşterea copilului

Ajutorul de deces se acordă unei singure persoane, care dovedeşte cu acte că a suportat cheltuielile ocazionate de deces și care poate fi, după caz:

soţul supravieţuitor;
copilul;
părintele;
oricare persoană fizică/juridică.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de inmormantare dsmihalea dsmihalea Buna ziua Cand moare un pensionar i se acorda unei rude un ajutor de inmormantare de la casa de pensii.Daca persoana decedata era nevazatoare cu certificat ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru inmormantare vasileee01 vasileee01 Daca ajutorul de inmormantare se poate acorda si sotiei ,in situatia ca sotul este pensionar iar sotiia nu este pensionara dar este asigurata pe pensia sotului ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O persoana care nu a beneficat de pensie, dar era coasigurat si a decedat, poate primi ajutor de deces ? Multumesc ! (vezi toată discuția)