avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA SRL vinde un imobil vechi unei persoane fizice
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

SRL vinde un imobil vechi unei persoane fizice

SRL vinde un imobil vechi unei persoane fizice la pretul de 400000Eur. Plata se va face in 4 rate pe parcursul a 3 ani. In acest caz se incheie un precontract urmand ca contractul final de vinzare cumparare sa se faca la fecturarea platii ultimei rate. Imobilul a fost achizitionat de vinzator in anul 2003 cu valoare TVA.
Intrebare: Facturile in avans ce regim urmeaza? Se intocmesc fara valoare TVA? Ajustarea TVA se face la intocmirea facturii finale sau dupa fiecare factura de avans?
Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu sau fara tva deacroxana deacroxana Conform Codului Fiscal un apartament este considerat nou pana la data primei ocupari. De aici ar rezulta ca daca pe urma vrem sa vindem apartamentul se poate ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil de pe persoana juridica pe persoana fizica PNicusor PNicusor Buna ziua, Intentionez sa achizitionez un imobil nou pe persoana juridica platitoare de TVA. Am inteles ca vanzatorul poate sa faca factura cu taxare ... (vezi toată discuția)
Tva la cumparare constructie noua liliana69 liliana69 Am si eu urmatoarea problema la care va rog sa-mi dati un sfat: Daca precontractul de vanzare cumparare pentru un apartament nou a fost incheiat in ... (vezi toată discuția)