avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Inselatorie de tip SCAM
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Inselatorie de tip SCAM

Buna seara! Scriu scriu din postura de persoană fizică și am nevoie de un avocat să mă îndrume. Pe scurt, cred că am fost victima unei înșelăciuni de zile mari. Cu ceva timp în urmă m-a contactat o persoană de sex feminin, stabilită în Franța în vederea stabilirii unui contract de prestări servicii, doamna avea numărul meu prin recomandare și își dorea să mă închirieze că șofer personal într-un tur al României, toate bune, i-am trimis oferta, a fost de acord cu ea doar ca mi-a zis că nu crede că mai poate anul acesta și să o lăsăm pentru anul viitor. Ușor, ușor s-a împrietenit cu mine și m-a introdus pe o platformă cu circuit închis, unde în schimbul unor taskuri îndeplinite (intri în task cu o sumă de USDT și trebuie să plasezi 25 de comenzi, între aceste 25 de comenzi mai pot intra și comenzi combinate care îți cer sa reîncarci contul cu USDT în schimbul unor comisioane mai mari), poți obține comisioane frumoase în cryptomonede. Platforma se numește mmwmall.com. Ei bine, am intrat pe platformă, am reușit în scurt timp să fac bani foarte ușor, până când am fost nevoit să reîncarc contul de pe platformă cu suma de 15000 USDT ca să inchei taskul cu suma de 58200 USDT, iar când să fac retragerea mi s-a spus că trebuie să plătesc un impozit de 20% către fiscul din UK în 15 zile, am făcut pe naiba în 4 și am mai introdus încă 14578 USDT, valoarea aferentă impozitului, iar acum îmi spun că nu am introdus suma exactă cerută de ei pentru impozit și nu se poate plăti cu ce am reincărcat eu, îmi cer să reîncarc contul din nou cu suma exactă ca să pot retrage toți banii investiți. Ei acum mă tem că oricât voi reîncarca, vor găsi tot felul de chichițe și noi reguli ca să nu mă lase să retrag. Este aici în grup un avocat specializat pe așa ceva să îmi ofere câteva sfaturi?
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2024
Claaaudiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CST1976 , utilizator 10:27, 12 Noiembrie 2024
12 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu sunt avocat , nici macar studii juridice nu am , dar - sa dea Dumnezeu sa nu am dreptate - puteti pune cruce intregii sume pe care ati scos-o din buzunar . Si , cu cat depuneti mai mult , cu atat pierdeti mai mult , nu veti reusi sa recuperati nimic . E plin internetul , dar si pe acest site sunt destule cazuri , de situatii similare . Ba , in unele cazuri , au permis de la inceput sa scoata sume nu foarte mari ( niciodata mai mult decat au depus efectiv ) , doar ca omul sa prinda incredere . Escrocii pot fi de absolut oriunde in lume , din Burkina Faso , din Uganda , din India , din Africa de Sud , din…. ( completati dvs. ) . Chiar daca depuneti o plangere , unde sa-i caute autoritatile romane ? si ce sa le faca ? Ma uimeste faptul ca inca mai gasesc fraieri ( cu tot respectul … ) care sa “ muste “ o asemenea momeala . Tare ma tem ca sunteti victima ( inca una ) unei escrocherii … PS. Vor conversa cu dvs. atata timp cat pot spera ca mai depuneti bani . Ia spuneti-le ( asa , mai apasat ) ca nu veti mai depune nici un cent , si va vreti banii … Vor inceta comunicarea si va vor bloca …
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2024
CHKa, utilizator
Buna ziua

Este scam, 100%. Nu mai bagati bani ca nu-i veti mai vedea in veci.

De asemenea, aveti grija ca dupa un timp anume va aparea un "binevoitor" care va va spune ca va poate intermedia contactul cu un "hacker" sau "avocat" care sa va ajute sa va recuperati banii. Uneori, pentru a arata "buna credinta" va vor transfera in aplicatie anumite sume (mici totusi) pentru a va castiga increderea. In spatele acestor "binevoitori" sunt tot aceeasi oameni care v-au pacalit. Eventual acel binevoitor se va prezenta ca fiind de la "FBI" sau "Interpol" si va va cere diverse dovezi si apoi mai multi bani.

Mai sunt variante in care va vor ameninta cu diverse procese, cu politia etc... nu mai dati curs nici unei cerinte de a plati si mai multi bani.

Sfatul meu: oricui va va contacta acum, sau pe viitor, legat de aceasta problema si va va cere bani, indiferent ca e le de "politia romana", "fbi", "interpol" etc... nu mai trimiteti nici un ban.

Realist vorbind, sansele sa mai vedeti banii inapoi sunt zero. Important e sa nu mai platiti nimic de acum inainte.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imi pare rau pentru situatia dumneavoastra. De la Caritas incoace exista fel de fel de metode rafinate de a exploata lacomia omului si dorinta de imbogatire prin metode rapide si a-l face dependent. (vezi cazul expansiunii pacanelelor) Daca vreti sa jucati banii cistigati cel mai sigur e cu Loteria romana. Dar si aici veti ajunge in final pe minus, caci asa sunt gindite. Si cu mine incearca unul cu numar de Benin sa imi ia banii ca am primit cica o mostenire si vrea acum o taxa pentru trimiterea acesteia. Bineinteles ca inafara de a tasta nu va primi nimic. Mai bine sa astepte el bani de la mine decit eu de la el. Asadar in cazul de fata daca vreti sa ajungeti dator si sa intrati in depresie continuati sa le dati bani, caci sunteti dependent. NU VETI PRIMI NIMIC INAPOI. Sau limitati paguba si opriti platile . Decizia va apartine, ca si efectele acesteia. Succes!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este scam...Și eu am fost contactat și tot aceeasi poveste...Și nu m-am implicat,i-am spus că nu am timp...Povestea ta mă convins că am făcut bine sa nu mă implic
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2024
kosty40, utilizator
Cat este echivalentul monetar al USDT?
Pe Scamadviser site-ul pare in regula, desi e clar ca e o inselaciune : [ link extern ]
Cereti o declaratie de venituri pe site-ul mmwmall : Declaration of revenue and tax, ca sa vedem ce vor face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde depun plangere pentru inselaciune pe inernet? am fost contactat ... VasileL VasileL Unde depun plangere pentru inselaciune pe inernet? Am fost contactat (whatsapp) pentru a lucra pe o platforma numita 24S (gbr-24sshopx.com) ca agent online pt ... (vezi toată discuția)
Este legal dacă am bagat bani în aplicația shopcors.com am ... Alin iulian Alin iulian Este legal dacă am bagat bani în aplicația shopcors.com Am terminat 7 comenzi de efectuat și după mi.a mai dat încă 2 comenzi extra si nu mai am ... (vezi toată discuția)
Platforma marketplace globala Costan Radu Stelian Costan Radu Stelian Buna ziua, Doresc sa construiesc un site (marketplace) pe o platforma unde pot vinde mai multi oameni. Adica eu construiesc site-ul, il promovez iar ... (vezi toată discuția)