avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care sunt cheltuielile care se plătesc la asociația ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care sunt cheltuielile care se plătesc la asociația de locatari ...

Care sunt cheltuielile care se plătesc la asociația de locatari pentru un apartament nelocuint și unul locuit
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 19:52, 9 Noiembrie 2024
Buna ziua

Le aveti explicate in legea 196/2018: [ link extern ]

Repartizarea cheltuielilor pe număr de persoane care locuiesc sau desfășoară activități în proprietăți individuale: art 82
Repartizarea cheltuielilor pe consumuri individuale: art 83,
Repartizarea cheltuielilor pe cota-parte indiviză de proprietate: art 84, art 85, art 86
Repartizarea cheltuielilor pe beneficiari: art 87, art 88, art 89
Repartizarea cheltuielilor pe consumatori tehnici: art 90
Repartizarea cheltuielilor de altă natură: art 91, art 92, art 93

In principiu, cheltuielile pt un apartament nelocuit sunt aceleasi ca pentru un apartament locuit, mai putin sumele care se impart pe persoane. Deci fata de un apartament locuit, pentru unul nelocuit nu se platesc:
- apă rece, caldă și canalizare (daca nu exista contorizare individuala - apometre)
- combustibil pentru prepararea apei calde de consum (daca nu exista contorizare individuala - apometre)
- energia electrică utilizată pentru funcționarea instalațiilor comune, inclusiv a ascensoarelor
- colectarea deșeurilor menajere, vidanjare (daca nu exista contracte individuale cu operatorii de salubritate)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. dacă am apometrele in garanție, declar consumul ... Adicotin Adicotin Bună ziua. Dacă am apometrele in garanție, declar consumul lunar corect, cum e legal să se plătească pierderile : pe apartament sau pe persoane? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa-mi comunicati cum se imparte consumul de ... cattalinr cattalinr buna ziua, va rog sa-mi comunicati cum se imparte consumul de apa diferenta rezultat dintre bransamentul blocului si apometrele locatarilor, proportional cu ... (vezi toată discuția)
Buna seara, lumina pe scara blocului se plateste dupa nr de persoane ... gepop gepop Buna seara, Lumina pe scara blocului se plateste dupa nr de persoane sau dupa nr. de apartamente? ... (vezi toată discuția)