avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ajutorul de inmormantare in cazul parintelui ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ajutorul de inmormantare in cazul parintelui necasatorit

Mama singura, niciodata casatorita, contributii la pensie platite timp de 32 de ani (stagiu integral pentru domeniul de munca), in caz de deces, are copilul (urmasul) dreptul la ajutorul de inmormantare? Mentionez ca la data decesului persoana decedata nu figura nici ca angajata in Romania, nici ca pensionara. A lucrat in strainatate in cei 11 ani anteriori decesului.
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2024
Gya40, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:47, 11 Noiembrie 2024
Buna ziua

Mama nu are dreptul, insa copilul ar avea daca este asigurat in sistemul public de pensii: [ link extern ]

Daca mama ar fi fost asigurata în ultimele 6 luni anterioare decesului, copilul ar fi luat 7.567 lei ajutor de inmormantare. El poate primi totusi 3.784 lei insa numai daca este asigurat in sistemul public de pensii.

Mama ar putea beneficia insa de anumite drepturi in tara unde a contribuit inaintea decesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de inmormantare hadasssa hadasssa Buna ziua. Tatal meu a fost pensionar de stat iar in luna februarie a decedat. Mama in prezent beneficiaza de pensie de urmas. In caz ca mama decedeaza, poate ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare niculaeflorentina niculaeflorentina buna ziua! as avea si eu nevoie de raspuns la cateva intrebari... tatal meu a murit in urma unui infarct. nu era angajat, fusese in somaj pana acum cateva ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare o_palade o_palade Va rog sa ma ajutati intr-o problema mai complicata. Tatal meu este infiat de la varsta de 4 ani. El (din partea mamei care l-a nascut) a mai avut doi frati ... (vezi toată discuția)