avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, zilele trecute s-a dat o ordonanta de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, zilele trecute s-a dat o ordonanta de urgenta pt completarea ...

Buna ziua,zilele trecute s a dat o ordonanta de urgenta pt completarea legii 448 prin care s a stabilit ca viitorii pensionari cu handicap accentuat sa primeasca 0,5 puncte de sprijin pt fiecare an lucrat in conditii de handicap,valoarea unui punct de sprijin fiind de 0,125 din valoarea ISR.Eu am 34 de ani lucrati in conditii de handicap accentuat,urmand sa ma pensionez,Oare e bun calculul meu urmator? 34 ani inmultit cu 0,5 puncte de sprijin egal 17 puncte de sprijin,valoarea unui punct fiind de 0,125 ori 660 egal 82,5 lei inmultit cu cele 17 puncte ale mele egal 1402,5 lei
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 11 Noiembrie 2024
Masura se aplica incepând cu data de 1 ianuarie 2025 si prevede acordarea unui punct de sprijin pentru persoanele cu handicap vizual grav, persoanele cu handicap grav și handicap accentuat care, după data de 1 ianuarie 2025, dobândesc calitatea de pensionar:
1 punct de sprijin pentru fiecare an de stagiu de cotizare contributiv realizat în condiții de handicap vizual grav și handicap grav;
0,5 puncte de sprijin pentru fiecare an de stagiu de cotizare contributiv realizat în condiții de handicap accentuat.
Domnule Cornel Vasile eu stiu textul pe de rost,am intrebat daca socoteala mea e una corecta!!!!!!
Masura se aplica incepând cu data de 1 ianuarie 2025 si prevede acordarea unui punct de sprijin pentru persoanele cu handicap vizual grav, persoanele cu handicap grav și handicap accentuat care, după data de 1 ianuarie 2025, dobândesc calitatea de pensionar:
1 punct de sprijin pentru fiecare an de stagiu de cotizare contributiv realizat în condiții de handicap vizual grav și handicap grav;
0,5 puncte de sprijin pentru fiecare an de stagiu de cotizare contributiv realizat în condiții de handicap accentuat.

In opinia mea este corect calculul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. În legătură cu acesta știre. conform oug 127/2024, ... Ionut Alecu Ionut Alecu Bună ziua. În legătură cu acesta știre. Conform OUG 127/2024, pensionarii cu handicap vizual grav, handicap grav și accentuat, ale căror pensii au ... (vezi toată discuția)
Nevazator! nelamurire calcul puncte suplimentare din noua lege a pensiei SilviuMSK SilviuMSK Buna ziua ! Context: Sunt Nevazator! Va rog sa ma ajutati cu un calcul simplu la care cred ca eu gresesc ! In noua lege a pensiilor la Art. 88 - (2) ... (vezi toată discuția)
Clarificare mod de indexare a pensiei 5752187 5752187 Va rugam clarificari in urmatoarea speta: Varianta 1.Pensionare anticipata partiala conform legii 263/2010 Avem un angajat care are o decizie de ... (vezi toată discuția)