avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Nevazator! Nelamurire calcul puncte suplimentare din ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Nevazator! Nelamurire calcul puncte suplimentare din noua lege a pensiei

Buna ziua !

Context: Sunt Nevazator! Va rog sa ma ajutati cu un calcul simplu la care cred ca eu gresesc ! In noua lege a pensiilor la Art. 88 - (2) Persoanele prevăzute ... la art. 53 (face referire la nevazatori) beneficiază de 0,50 puncte suplimentare pentru fiecare lună de stagiu de cotizare contributiv realizat în condiții de handicap, respectiv deficiență vizuală gravă.

Intrebare: Cate puncte suplimentare as avea dupa noua lege?

Calculul meu:
15 ani x 12 luni = 180 luni
180 luni x 0,5 p sup./luna = 90 p. suplimentare ?

Calculul meu este corect sau gresesc / nu inteleg textul de lege.
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:33, 30 Noiembrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea , gresiti . Punctajul pentru pensie se obtine insumand punctajele anuale . Punctajele anuale se calculeaza adunand punctajele lunare si impartind suma la 12 . Prin urmare, dvs. aveti 0,50 puncte in plus pe fiecare luna ( 12*0,50 ) , dar apoi , prin impartirea la 12 luni , influenta pe an este de 0,50 . Prin urmare , daca 15 este numarul de ani despre care vorbim , veti avea in plus 0,50 * 15 = 7,50 puncte .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
15x0,50=7,5 puncte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se va intampla cu punctele din decizia de pensionare, atunci ... aenimnairam aenimnairam Ce se va intampla cu punctele din decizia de pensionare, atunci cand va incepe recalcularea din 2024 ? (vezi toată discuția)
Nu este cumva o greșeală la l360/2023 la art 88 pct a? eu am ... tomadorel tomadorel Nu este cumva o greșeală la L360/2023 la art 88 pct a? Eu am 24 ani și 9 luni lucrate în grupa a doua, sunt pensionar de 7 ani, și înseamnă că voi ... (vezi toată discuția)
Care este avantajul realizarii unui stagiu mai mare decat stagiul complet de cotizare? kerekesmargo kerekesmargo la calculul pensiei pt limita de varsta se tine cont daca stagiul de cotizare este mai mare dcat 35 ani -care este avantajul la 42 de ani de stagiu de cotizare ... (vezi toată discuția)