avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua. În legătură cu acesta știre. Conform ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua. În legătură cu acesta știre. Conform OUG 127/2024, ...

Bună ziua. În legătură cu acesta știre.
Conform OUG 127/2024, pensionarii cu handicap vizual grav, handicap grav și accentuat, ale căror pensii au rămas neschimbate după recalcularea din 31 august, vor primi, începând cu 1 ianuarie 2025, o indemnizație de solidaritate.
Eu sunt persoana cu handicap grav ,nu sunt vizual .și as dori sa știu se se da și la acestă categorie eu în prezent ia o pensie de invaliditate de la casa pensie . Va mulțumesc și aștept cu nerăbdare un răspuns din partea dumneavoastră.
Cel mai recent răspuns: negru daniel , utilizator 17:42, 16 Noiembrie 2024
Potrivit actului normativ, cei care beneficiaza sunt:
- persoanelor cu handicap vizual grav,
- persoanele cu handicap grav
și
- persoanele cu handicap accentuat,

care beneficiază de pensie pentru limită de vârstă

In speta, beneficiati.
buna, in lege se specifica ca doar cei care sunt in pensie pentru limita de varsa , asadar daca sunteti doar grad grav revizuibil nu veti benificia, opinia mea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, zilele trecute s-a dat o ordonanta de urgenta pt completarea ... Campean ilie Campean ilie Buna ziua,zilele trecute s a dat o ordonanta de urgenta pt completarea legii 448 prin care s a stabilit ca viitorii pensionari cu handicap accentuat sa ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata qwery666 qwery666 Buna ziua tatal meu sa nascut pe 23 01 1955 , are 11 ani si 8 luni pana in 1990, este pensionar de boala 1994 - 2000 grad 3 de invaliditate, pensionar de boala ... (vezi toată discuția)
Sunt o persoana beneficiara de pensie sociala+indemnizatie gradul 1 ... Costică79 Costică79 Sunt o persoana beneficiara de pensie sociala+indemnizatie gradul1 .As dori sa știu câți bani voi primi în ianuarie 2025 (vezi toată discuția)