avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de odihna inainte de concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de odihna inainte de concediu prenatal

Pot beneficia de concediu de odihna inainte de a intra in concediu prenatal? Aveti o baza legala unde reglementeaza ca am acest drept? Contabilul spune ca nu am dreptul decat dupa ce vin din concediu de maternitate sau ccc - sunt in domeniul invatamantului
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:05, 12 Noiembrie 2024
Contabilul sa mai citeasca legea ... art.144 C.mun.
Exista ceva extra pentru invatamant fata de privat?
Buna ziua

Sunteti ce anume in domeniul invatamantului? personal didactic, auxiliar, administrativ?

Da, pentru invatamant exista norme si metodologie speciala. Pt personalul didactic precum, auxiliar si cel administrativ din invatamant se aplica prevederile legii 198/2023.

Aveti aici link-ul: [ link extern ]

Cititi articolul 220 si vedeti care situatie vi se aplica.
Nu exista text de lege extra pentru situatia descrisa ... legea speciala se completeaza cu legea generala.
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de concediu in invatamant  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Sunt salariat in invatamant ca si personal didactic auxiliar, am o vechime in munca de 12 ani si am fost anuntata ca am de efectuat un concediu de 32 zile ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihnă personal didactic auxiliar învățământ preuniversitar ghe_elena ghe_elena Bună ziua, Aș dori să știu cum este legal să se acorde concediul de odihnă personalului didactic auxiliar din învățământul preuniversitar, pe an ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna andreeat13 andreeat13 Buna ziua, as dori sa stiu daca lucrez cu jumatate de norma, in invatamant, ca personal didactic auxiliar si am peste 15 ani vechime in munca la cate zile de ... (vezi toată discuția)