avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara, Lucrez la o firma de 8 ani si care face ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara, Lucrez la o firma de 8 ani si care face reduceri ...

Buna seara,
Lucrez la o firma de 8 ani si care face reduceri de personal datorita lipsei de comenzi. (Industria Auto).
Au venit la mine cu o "superoferta" de 7 salarii daca fac lichidarea la zi.
Intrebarile mele sunt :
1. Ce mi se poate intampla daca nu semnez?
2. Care ar putea fi urmatorul pas pe care firma poate sa l faca in defavoarea mea?
3. Care este perioada in care poate sa ma disponibilizeze ulteruior?
Cel mai recent răspuns: tudor_u2 , utilizator 21:26, 14 Noiembrie 2024
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. daca nu semnati, probabil va vor concedia

2. comunicarea preavizului pentru desfiintarea postului

3. depinde de angajator cand va decide exact concedierea.
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns.

va rog insa inca o intrebare, de fapt mai multe...
In departament suntem 5 pe aceeasi pozitie.
Din cei 5 doar ei am fost nominalizat, desi am avut in toti anii lucrati doar evaluari bune.
Nu exista nici o forma de atac?
In baza a ce am fost selectat?
Ce ma sfatuiti sa fac? sa semnez sau nu?

Multumesc.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu aveti ce sa atacati, in locul dvs, as semna. Aveti timp suficient atatea luni sa gasiti ceva.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa primirea deciziei xde concediere , o puteti ataca in instanta.

Ar trebui sa existe anumite criterii privind ordinea la concediere.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca cel mai bine ar fi sa semnati, si apoi cu 7 salarii in buzunar va puteti cauta un nou loc de munca. Din ce am citit industria auto este in declin. Daca va opuneti, pierdeti si bani si nervi, si tot aici veti ajunge dar mai tirziu si fara salarii compensatorii. Succes!

Alte discuții în legătură

Primim somaj daca firma nu are 1 an de activitate? katiushca katiushca Am fost anuntata ca se fac restructurari si sunt si eu pe lista de concedieri, o sa mi se dea preaviz de 20 zile lucratoare mentionat in contract in zilele ... (vezi toată discuția)
Criterii pt care un patron te poate da afara toporan florentina toporan florentina Buna seara, cum am mentionat si in titlu as vrea sa stiu care sunt criteriile legale in termenii carora un patron te poate da afara la momentul si legile ... (vezi toată discuția)
Concediere/desfiintarea postului Dan_2010 Dan_2010 Buna seara, lucrez de 9 luni la sa o societate comerciala X-s.r.l care are aproximativ 50 de angajati. Saptamana trecuta mi s-a comunicat,verbal doar,ca ... (vezi toată discuția)