avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua , sambata pe 09.11.2024 s-au stricat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua , sambata pe 09.11.2024 s-au stricat congelatoare ...

Bună ziua , sambata pe 09.11.2024 s-au stricat congelatoare de la magazin .menționez ca nu mi sa transmis de către colega mea și am aflat ulterior ca trebuie sa dau nota explicativa ca nu sau curățat
Nu ma anunțat nimănui dar sefu a zis ca am fost oe tura și trebuia sa le verific , sunt vinovata ci ceva dacă nu am știut de aceasta problema ?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:06, 13 Noiembrie 2024
in fisa postului aveti mentionata obligatia verificarii sau verificarea se face numai dupa ce va anunta pe dvs.?
Când se strica ceva trebuie sa ne anunțăm unul pe celalalt sa finalizeze urmatorul dacă nu apucam noi sa facem ceva , colega mea este tot manager adjunct ea trebuia sa se ocupe de rezolvarea problemelor pe tura ei și sa verifice
Pe mine ma pus sa scrie o nota explicativa precum ca nu am făcut curățenie la congelatoare deși nu știam despre problema respectiva
Cornel Vasile a scris:

in fisa postului aveti mentionata obligatia verificarii sau verificarea se face numai dupa ce va anunta pe dvs.?

In nota am mentionat si faptul ca nu ati fost anuntat?
Am scris nota explicativa și am precizat faptul ca nu știam despre problema respectiva ,deoarece nu sa anunțat problema

Cornel Vasile a scris:

In nota am mentionat si faptul ca nu ati fost anuntat?

Practica judiciara si doctrina au decis ca, notele de relaţii, referatele, notele explicative nu fac dovada efectuării cercetării prealabile. Aşadar, angajatorul trebuie să dovedească faptul că a convocat în scris salariatul, precizând obiectul, data, ora şi locul convocarii. (Curtea de Apel Iaşi, Secţia Litigii de Muncă şi Asigurări Sociale, Decizia nr. 99 din 26 februarie 2008, www.jurisprudenta.org)

In speta, pentru a vi se aplica o sanctiune disciplinara , in afara avertismentului, trebuie sa fie efectuata o cercetare disciplinara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Directorul unității de învățământ a făcut singur și ... Florentina110482 Florentina110482 Directorul unității de învățământ a făcut singur și primul o cercetare disciplinara prealabila, a cerut nota explicativa angajatei cercetate și o ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara rak0770 rak0770 Unui salariat i s-a trimis adresa acasa sa se prezinte pentru a da nota explicativa pentru absente nemotivate. Plicul a fost returnat, el nemailocuind la ... (vezi toată discuția)
Demisie vs. concediere seciumonica seciumonica Lucrez de mai bine de un an ca vanzatoare la un magazin mixt.Totul am crezut ca merge bine pana cand angajatorul mi-a schimbat colega de tura,astefl au inceput ... (vezi toată discuția)