avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie vs. concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie vs. concediere

Lucrez de mai bine de un an ca vanzatoare la un magazin mixt.Totul am crezut ca merge bine pana cand angajatorul mi-a schimbat colega de tura,astefl au inceput discutii diverse cu celelate 7 angajate.Findca nu imi convine situatia,am incercat sa am o discutie cu angajatorul pe aceasta tema,insa am primit un raspuns''Acum ce sa facem,te dam afara,nu?.Am fost angajata cnf Legii 76/2002 ca somer peste 45 de ani.Angajatorul a refuzat sa0mi plateasca zilele de concediu de care mai beneficiez,si astefl am cerut acordarea concediului.La acest fapt mi s0a comunicat faptul ca ''stric politica soc''intrucat angajatii nu primesc concediu mai mult de 5 zile.
Intre timp angajatorul a facut posibil ca celelalte angajate sa declare scris ''impotriva mea''cum ca nu ne intelegem intre noi....nu am inteles gestul acesta.(mentionez ca eu lucrez doar cu una dintre angajate,cu restul nici macar nu am avut discutii).
Acum sunt in concediu-insa nu stiu ce urmeaza dupa.

Va rog sa ma ajutati cu un sfat si ce este de facut in acest sens?Care este rostul declaratiilor ''mincinoase''?

In asteptarea raspunsului dumneavoastra,

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: seciumonica , utilizator 23:29, 24 Noiembrie 2013
Dvs. ati citit declaratiile colegelor? De unde stiti ca sunt mincinoase?

Nu putem stii care este rolul acelor "declaratii mincinoase" decat atunci cand vor fi folosite la ceva. Asteptati si vedeti la momentul potrivit. Pana atunci, incercati sa va respectati fisa postului, regulamentul intern si sa aveti relatii bune de colaborare cu toate departamentele institutiei dvs.
Practica judiciara si doctrina au decis ca, notele de relaţii, referatele, notele explicative nu fac dovada efectuării cercetării prealabile. Aşadar, angajatorul trebuie să dovedească faptul că a convocat în scris salariatul, precizând obiectul, data, ora şi locul convocarii. (Curtea de Apel Iaşi, Secţia Litigii de Muncă şi Asigurări Sociale, Decizia nr. 99 din 26 februarie 2008, www.jurisprudenta.org)

Asadar, acele declaratii nu au bicio valoare juridica daca nu au fost data in procedura cercetarii disciplinare.
Va multumesc pentru raspuns si sfaturi.Nu am citit declaratiile si doar mi au fost ''comunicate''de catre colega cu care lucrez.Cu celelalte 6 angajate nu am lucrat ,nici macar discutii nu am avut pt ca nu ne intalnim.

Seara buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Directorul unității de învățământ a făcut singur și ... Florentina110482 Florentina110482 Directorul unității de învățământ a făcut singur și primul o cercetare disciplinara prealabila, a cerut nota explicativa angajatei cercetate și o ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , sambata pe 09.11.2024 s-au stricat congelatoare ... Loredanalas Loredanalas Bună ziua , sambata pe 09.11.2024 s-au stricat congelatoare de la magazin .menționez ca nu mi sa transmis de către colega mea și am aflat ulterior ca ... (vezi toată discuția)
Nota explicativa la referat violetaioana violetaioana buna seara, va vorbesc din postura angajatului si as avea nevoie indrumare in urmatoarea stiuatie : am avut o discutie pe un ton mai ridicat cu unul din ... (vezi toată discuția)