Lucrez de mai bine de un an ca vanzatoare la un magazin mixt.Totul am crezut ca merge bine pana cand angajatorul mi-a schimbat colega de tura,astefl au inceput discutii diverse cu celelate 7 angajate.Findca nu imi convine situatia,am incercat sa am o discutie cu angajatorul pe aceasta tema,insa am primit un raspuns''Acum ce sa facem,te dam afara,nu?.Am fost angajata cnf Legii 76/2002 ca somer peste 45 de ani.Angajatorul a refuzat sa0mi plateasca zilele de concediu de care mai beneficiez,si astefl am cerut acordarea concediului.La acest fapt mi s0a comunicat faptul ca ''stric politica soc''intrucat angajatii nu primesc concediu mai mult de 5 zile.
Intre timp angajatorul a facut posibil ca celelalte angajate sa declare scris ''impotriva mea''cum ca nu ne intelegem intre noi....nu am inteles gestul acesta.(mentionez ca eu lucrez doar cu una dintre angajate,cu restul nici macar nu am avut discutii).
Acum sunt in concediu-insa nu stiu ce urmeaza dupa.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat si ce este de facut in acest sens?Care este rostul declaratiilor ''mincinoase''?
Dvs. ati citit declaratiile colegelor? De unde stiti ca sunt mincinoase?
Nu putem stii care este rolul acelor "declaratii mincinoase" decat atunci cand vor fi folosite la ceva. Asteptati si vedeti la momentul potrivit. Pana atunci, incercati sa va respectati fisa postului, regulamentul intern si sa aveti relatii bune de colaborare cu toate departamentele institutiei dvs.
Practica judiciara si doctrina au decis ca, notele de relaţii, referatele, notele explicative nu fac dovada efectuării cercetării prealabile. Aşadar, angajatorul trebuie să dovedească faptul că a convocat în scris salariatul, precizând obiectul, data, ora şi locul convocarii. (Curtea de Apel Iaşi, Secţia Litigii de Muncă şi Asigurări Sociale, Decizia nr. 99 din 26 februarie 2008, www.jurisprudenta.org)
Asadar, acele declaratii nu au bicio valoare juridica daca nu au fost data in procedura cercetarii disciplinare.
Va multumesc pentru raspuns si sfaturi.Nu am citit declaratiile si doar mi au fost ''comunicate''de catre colega cu care lucrez.Cu celelalte 6 angajate nu am lucrat ,nici macar discutii nu am avut pt ca nu ne intalnim.