avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nota explicativa la referat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nota explicativa la referat

buna seara,

va vorbesc din postura angajatului si as avea nevoie indrumare in urmatoarea stiuatie : am avut o discutie pe un ton mai ridicat cu unul din colegii de birou, care coincidenta este ruda cu administratorul societatii, pe parcursul discutii acesta m.a insultat si amenitat cu violenta. nu a ratat nici o ocazie de a.mi aduce reprosuri cu privire la activitatea desfasurata..neavand studii in acest domeniu..precizez ca activez in domeniu de un an si jumatate si nu am avut nici un repros pana in prezent. mi.au fost intocmite trei referate ( unul cu privire la tonul ridicat, doua privind activitatea de zi cu zi , lui nici un referat vis'a'vis de jignirile aduse ). cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie si ce as putea face pe viitor ??
va multumesc pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 19 Decembrie 2013
sa va adunati cat mai multe probe sa contestati o eventuala sanctionare diciplinara sau chiar concediere....depuneti plangeri la Politie. luati declaratii de martori care au fost prezent. avocatul dvs va poate da mai multe sfaturi la cazul in speta
Acea nota explicativa nu are nicio relevanta d.p.d.v. juridic.

Practica judiciara si doctrina au decis ca, notele de relaţii, referatele, notele explicative nu fac dovada efectuării cercetării prealabile. Aşadar, angajatorul trebuie să dovedească faptul că a convocat în scris salariatul, precizând obiectul, data, ora şi locul convocarii. (Curtea de Apel Iaşi, Secţia Litigii de Muncă şi Asigurări Sociale, Decizia nr. 99 din 26 februarie 2008, www.jurisprudenta.org)
Va multumesc pentru raspuns...acum vin cu intrebare ..tinand cont ca a fost intocmit un referat la adresa mea , ce poate urma din partea angajatorului si cum ar trebui sa procedez eu ?? In baza lui se poate intruni o comisie pt cercetare ?? Eu ar trebui sa intocmesc acea nota explicativa ?? Cum ma sfatuiti sa procedez ??
In baza acelui referat se poate demara procedura cercetarii discplinare.

Pasii necesari efectuarii cercetarii disciplinare sunt:
- intocmirea referatului de sesizare;
- constituirea comisiei insarcinate cu efectuarea cercetarii;
- convocarea autorului faptei la efectuarea cercetarii disciplinare;
- ascultarea salariatului;
- intocmirea raportului efectuarii cercetarii disciplinare;
- emiterea deciziei de sanctionare
- comunicarea deciziei de sanctionare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara mihaela_1968 mihaela_1968 Daca in urma unui incendiu s-a facut o cercetare de catre colegii de la Protectia Muncii si s-au gasit persoanele vinovate (care au dat declaratii scrise), se ... (vezi toată discuția)
Motive de contestare si anulare decizie de sanctionare ? oanaportar oanaportar - un sef de compartiment vrea sa ii ia unui salariat subordonat o Nota explicativa in legatura cu o fapta comisa de acesta in timpul programului de ... (vezi toată discuția)
Nota interna/ referat de sezizare a unei abateri disciplinare? Alice-Manuela Alice-Manuela Inspectorul achizitii publice, singurul angajat pe acest post in cadrul societatii a primit o nota interna prin care i s a cerut sa ofere lamuriri cu privire ... (vezi toată discuția)