avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Am o intrebare legata de dosarul de divort. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Am o intrebare legata de dosarul de divort. 1.Avocatul ...

Buna ziua, Am o intrebare legata de dosarul de divort.
1.Avocatul celui parat care nu doreste divortul poate amana sedintele de divort cumva? sau daca avocatii se vorbesc intre ei, pot amane prima sedinta sau sedintele de divort?

2.Si daca ea vrea iar eu nu vreau sa imi pastreze numele de familie dupa decizia divortului il va putea obtine cumva?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:35, 17 Noiembrie 2024
Daca aveti avocat, discutati cu el, caci sunt multe detalii de acoperit. Se poate amana judecaata in conditii restrictive, daca sunt anumite situatii. Avocatii vorbesc intre ei in limita mandatului dat de client si trebuie sa raporteze clientului ce discutii au avut. Da, uneori se poate pastra numele in ciuda opozitiei unuia dintre soti, insa in anumite conditii. Depinde de cine ce solicita, ce se dovedeste etc.
Vorbiti cu avocatul dv.
Si sa spunem ca avocatii s-au inteles intre ei sa amane cat de mult pot procesul de divort fara ca reclamantul sa stie
Ar putea dura si ani in privinta rezolvarii cererii de divort sa se inchida?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2024
Petre_S, utilizator
Domnule, nu imi e clar ce intrebati si de ce, un avocat procedeaza asa cum il instruieste clientul, pentru ce sa amane? Lui ii trebuie un client multumit care sa il recomande si o finlizare cat mai rpida a dosarului ca sa isi ia onorariul. NImeni nu vrea sa munceasca un an pe un dosar de 3 luni... dar termenele nu depind de ei, ci de instanta.
Reclamantul nu are cum sa nu stie ce face avocatul la termene, ca e prezent.
Repet: vorbiti cu avocatul pe care il aveti.
Buna ziua,

Amanarea cauzei poate fi acordata pentru motive intemeiate, ori prin acordul partilor.

Mentinerea numelui din timpul casatoriei poate fi incuviintata doar pentru motive intemeiate(spre exemplu, o persoana este cunoscuta, ca profesionist, cu un anume nume, ori mentinerea numelui poate fi incuviintata pentru ca doamna sa aiba acelasi nume cu propriii copii ).
Eu am avut si 10 amânări dacă am vrut la divorț dar nu e simplu.
Depinde de ceea ce știe avocatul sa facă...
Depinde de plata pe amânare căci altfel avocatii se grăbesc sa termine procesul dacă nu iau bani ca bonus la amânare care este greu de obținut.
Procesul nu se amâna decât dacă are avocat talentat pe amânări. A devenit extrem de rar asă ceva...căci e mare sărăcie în România...și fără bani nici talent nu există...
Deci, greu de zis ce poate ieși în cazul vostru...

La ultimele 100 de procese la care am privit cum vor unii avocati tineri sa amâne, nu au reușit nici unii.
Cam asta ar fi de înțeles..
E mai greu dacă nu au calificare...

Sper sa va ajute rezumatul meu.

București 2024
Ultima modificare: Duminică, 17 Noiembrie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pastrare nume dupa divort mami76 mami76 Buna ziua, am divortat acum o saptamana, eu am fost reclamanta, sotul nu s-a prezentat la nici o infatisare. A fost decizia lui. La sfarsit judecatoarea a ... (vezi toată discuția)
Formularea unei intaminari corecte si complete in procesul de divort georgianapop georgianapop Buna ziua! Sunt Georgiana si am mare nevoie de sfatul dvs.Sotul meu a deschis actiune de divort din culpa comuna,cu cerere de schimbare a numelui si motive de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua cam cat dureaza un proces de divort in cazul in care ... carmen2011 carmen2011 Buna ziua Cam cat dureaza un proces de divort in cazul in care paratul nu este de acord cu divortul, un minor de aproape 14 ani, si partaj ..un apartament pe ... (vezi toată discuția)