avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema: mama ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema: mama mea a decedat ...

Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema: mama mea a decedat in 2015 ( tatal era decedat din 1985), am dezbatut mostenirea, fiind unicul copil si avand titlul de proprietate , totul s-a desfasurat normal. In anii 2021 si 2022, s-a constatat, de catre primaria comunei unde a locuit mama,ca numerotarea parcelelor agricole s-a facut gresit si ca suprafata unor parcele difera in realitate si atunci s-a cerut si modificat Titlul de Proprietate. Prefectura a facut acele modificari pe Titlu. Acum, cand am dorit sa fac cadastrul pentru a vinde proprietatile, nu mi se poate face pentru ca pozitiile noi din titlul de proprietate ( ca nr. de sola si unele suprafete) nu coincid cu cele din actul de mostenitor. Am fost la d-na notar care a facut mostenirea sa faca modificarile corespunzatoare si a refuzat spunand ca nu se mai poate face asa ceva. Cu toate ca , cadastristul a facut masuratorile terenurilor, nu se poate face inregistrarea la OCPI, datorita faptului ca difera datele din Titlul de Proprietate de cele din actul de mostenire. La unele din parcele s-a modificat si suprafata. Ce pot face pentru a rezolva problema? Are dreptate d-na notar ca nu se poate adauga un act aditional in care sa precizeze situatia? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ma confrunt cu urmatoarea problema: mama mea a decedat ... galaoan galaoan Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema: mama mea a decedat in 2015 ( tatal era decedat din 1985), am dezbatut mostenirea, fiind unicul copil si avand ... (vezi toată discuția)
Mostenire terenuri - modificare titlu de proprietete? adina_miu adina_miu Buna ziua, am mostenit cota de 1/2 din niste terenuri de la bunica mea. Cealalta cota de 1/2 l-a mostenit matusa mea. Am trecut terenurile pe rol si sunt in ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI, am depus in ... (vezi toată discuția)