avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema: mama ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema: mama mea a decedat ...

Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema: mama mea a decedat in 2015 ( tatal era decedat din 1985), am dezbatut mostenirea, fiind unicul copil si avand titlul de proprietate , totul s-a desfasurat normal. In anii 2021 si 2022, s-a constatat, de catre primaria comunei unde a locuit mama,ca numerotarea parcelelor agricole s-a facut gresit si ca suprafata unor parcele difera in realitate si atunci s-a cerut si modificat Titlul de Proprietate. Prefectura a facut acele modificari pe Titlu. Acum, cand am dorit sa fac cadastrul pentru a vinde proprietatile, nu mi se poate face pentru ca pozitiile noi din titlul de proprietate ( ca nr. de sola si unele suprafete) nu coincid cu cele din actul de mostenitor. Am fost la d-na notar care a facut mostenirea sa faca modificarile corespunzatoare si a refuzat spunand ca nu se mai poate face asa ceva. Cu toate ca , cadastristul a facut masuratorile terenurilor, nu se poate face inregistrarea la OCPI, datorita faptului ca difera datele din Titlul de Proprietate de cele din actul de mostenire. La unele din parcele s-a modificat si suprafata. Ce pot face pentru a rezolva problema? Are dreptate d-na notar ca nu se poate adauga un act aditional in care sa precizeze situatia? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:13, 18 Noiembrie 2024
Da, are dreptate notarul.
Certificatul de moștenitor nu poate fi modificat, în funcție de împrejurările ivite ulterior emiterii lui.
În cazul de fata, titlul a fost corectat după ce ați dezbătut succesiunea.
Și apoi, nu este o greșeală imputabila notarului.
Act adițional înseamnă când se adaugă ceva. Ce sa se adauge? Ca s-au schimbat numerele cu totul.
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2024
raluk0207, utilizator
Inteleg ce spuneti, dar cum pot proceda ca totusi sa mi se poata face cadastrul? Cei de la OCPI spun ca nu pot face cadastrul pentru ca nu coincide actul de mostenire cu titlul de proprietate.
Sa ia de titlul de proprietate ca referință și sa facă mențiunea în Cartea funciară ca sola X, parcela Y e greșită, iar corect este sola A, parcela B.
Au mai fost situații de genul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ma confrunt cu urmatoarea problema: mama mea a decedat ... galaoan galaoan Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema: mama mea a decedat in 2015 ( tatal era decedat din 1985), am dezbatut mostenirea, fiind unicul copil si avand ... (vezi toată discuția)
Problema la intabulare bbv bbv Acum 6 luni am dat ca si avans suma de 500 de Euro unei doamne.Suma reprezenta avansul pentru o parcela de teren neantabulat.Cu cei 500 de euro doamna si-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire terenuri - modificare titlu de proprietete? adina_miu adina_miu Buna ziua, am mostenit cota de 1/2 din niste terenuri de la bunica mea. Cealalta cota de 1/2 l-a mostenit matusa mea. Am trecut terenurile pe rol si sunt in ... (vezi toată discuția)