avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Ce pot face impotriva OPC care nu-mi da un raspuns, ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Ce pot face impotriva OPC care nu-mi da un raspuns, desi au trecut 60 de zile de la data depunerii reclamatiei?

Buna ziua !
Am rugamintea de a ma ajuta cu cateva informatii legate de demersurile pe care le pot face impotriva OPC, unde am depus, in urma cu 60 de zile, si PENTRU A DOUA OARA, o reclamatie impotriva unei societati comerciale private care nu si-a respectat obligatiile referitoare la montarea unui lift in blocul in care locuiesc. Mentionez ca raspunsul la prima reclamatie suna ceva de genul "reprezentantii societatii se vor deplasa la fata locului si vor preda asociatiei de proprietari documentele corespunzatoare...", fara a se stabili un termen in care sa fie obligata la acest lucru, fapt ce, evident, nu s-a intamplat nici pana la acesta data, desi prima reclamatie a fost formulata in urma cu mai bine de jumatate de an.
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2010
ContSters93450, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:25, 18 Februarie 2010
Înainte de a face sesizare la Autoritatea Funcţionarilor Publici asiguraţi-vă că adresle dumneavoatră au fost înregistrate.Poate e bine să mergeţi la sediul comisariatului de protecţie a consumatorilor şi să purtaţi o discuţie vis a vis de problema dumneavoastră.
Multumesc pentru raspuns. Ma aflu in imposibilitatea de a merge pana acolo intrucat firma este din alt judet si a trebuit sa depun plangerea la OPC-ul de acolo, asa cum m-a indrumat OPC-ul de la noi din judet. Prima a fost inregistrata, cu siguranta, pentru ca am primit raspunsul acela evaziv (si acela datat august 2009 si primit de catre mine in octombrie 2009 - o fi venit pe jos 150 de km) in urma caruia firma in cauza n-a facut nimic, iar a doua, sunt convinsa, de asemenea, ca au primit-o, insa, probabil, sunt mana in mana cu firma in cauza si incearca sa traga cat mai mult de timp, asa cum au facut si la prima.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
Vă rog să precizaţi dacă aţi făcut sesizările în nume propriu sau al societăţii.
Nu am inteles de ce ma intrebati daca am facut plangere in numele societatii. Am facut plangere la OPC in nume propriu si IMPOTRIVA societatii comerciale. Sunt o persoana fizica care locuieste intr-un bloc unde trebuia montat, de catre o societate comerciala privata, un lift (intrucat urmare faptului ca noi, locatarii, i-am cedat acoperisul blocului, aceasta firma a construit o mansarda cu apartamente, iar legea o obliga sa monteze lift, blocul avand acum 5+P nivele). Desi liftul este montat de aproape 2 ani, acesta nu functioneaza intrucat aceasta firma nu a predat nici pana acum actele liftului, iar asociatia de proprietari nu poate incheia cu furnizorii contractele necesare punerii in functiune a acestuia, iar noi, locatarii, urcam pana la etajul 5 tot pe jos, iar firma in cauza e cu banii obtinuti din vanzarea apartamentelor de la mansarda in buzunar.
OPC-ul a constatat ca aceasta firma are obligatia de a preda asociatiei de proprietari documentele liftului, insa NU A STABILIT UN TERMEN in care aceasta sa-si indeplineasca obligatia, iar acum, cand am facut a doua sesizare, de la depunerea careia au trecut 60 de zile, si in care precizez faptul ca respectiva societate nu si-a indeplinit obligatia, nu imi mai raspund, desi, asa cum am mentionat mai sus, au trecut 60 de zile de la depunerea ei.
Acesta este motivul pentru care doresc sa fac plangere impotriva OPC, care nu a dat un termen pt. indeplinirea unei obligatii si nici nu a aplicat sanctiuni pt. neindeplinire.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
V-am întrebat deoarece legea privind protecţia consumatorilor se referă doar la persoanele fizice.Practica OPC este să claseze a doua reclamatie cu acelasi subiect...Incercaţi sa ma contactati la f_manolescu pe yahoo...am o idee de rezolvare

Alte discuții în legătură

Reclamatie la opc a unui locatar kellerman200 kellerman200 Buna ziua, Sunt administratorul unei societati de intretinere ascensoare si un locatar (se pare ca e judecator) mi-a spus ca ne-a reclamat la OPC pentru ca ... (vezi toată discuția)
Unde pot sa reclam opc-ul? ortandan ortandan Situatia este urmatoarea Am depus o reclamatie impotriva unei firme la OPC...reclamam faptul ca PV de receptie nu e semnat de catre mine ci de catre un ... (vezi toată discuția)
Punere in functiune lift bloc nou NicoletaLazar NicoletaLazar Buna ziua! Am cumparat anul trecut un apartament intr-un bloc nou. Imobilul are 5 etaje + mansarda. Ultimele trei sunt trecute in acte 4E+EM+M. In oferta de ... (vezi toată discuția)