avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Bani din PFA pot fi retrași?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Bani din PFA pot fi retrași?

Buna ziua bani din PFA pot fi retrași prin dividende sau cum sub ce forma? Menționez faptul că bani sut ajutor de stat în domeniul apicol nu profit din vinzari.multumesc.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:58, 14 Noiembrie 2024
Buna ziua

Patrimoniul PFA coincide cu cel al persoanei fizice, asa ca, odata intrati in cont, banii pot fi retrasi si folositi ca orice alta suma.
Este vreo lege de reglementează asta?
Buna ziua

Bineinteles.

E vorba de OUG 44/2008 (capitolul III, sectiunea 1 - regimul juridic al PFA) coroborat cu Codul Civil (art. 31, alineatul 1)

Nu confundati totusi modalitatea de retragere a banilor cu scopul lor. Daca ati primit acele sume pentru anumite activitati, investitii etc, atunci ei trebuie folositi in scopul cerut. Insa, ca PFA, nu ii scoateti ca dividende, ci ca orice suma pe care o aveti in cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite etfmatic și etoro SebyFloyd SebyFloyd Bună ziua, Am două întrebări în legătură cu taxarea veniturilor obținute prin robo-advisors (ETFmatic) și eToro. 1. Acum mai mult timp am ... (vezi toată discuția)
Retragere capital social de la banca kaseme kaseme buna ziua, sper sa fi nimerit forumul, avand in vedere ca intrebarea mea are legatura cu o banca. am rugamintea sa-mi spuneti in ce conditii poate fi ... (vezi toată discuția)
Retragere patrimoniu initial al ong Mona_2014 Mona_2014 Buna ziua ! In cazul unei asociatii infiintate acum 2 ani,care este procedura de retragere a capitalului social ? Ce se intampla cu capitalul social, se ... (vezi toată discuția)