va rog ajutati-ma aspura urmatorei chestiuni.
1. Doresc sa chem in judecata PMB pentru recuperarea unui prejudiciu. Am inteles ca nu pot actiona direct PMB ci un reprezentant al ei, in speta primarul general.
Intrebare: care sunt reprezentantii care pot fi trecuti in cererea de judecata si de unde pot prelua coordonatele care trebuie trecute in chemarea in judecata (adresa, nr. telefon, cont etc.)?
2. Am facut eroarea de a chema PMB (trebuia mentionat un reprezentant al primariei). Chemarea in judecata am facut-o in urma cu o saptamaina.
Cum as putea sa indrept situatia, pot sa fac o cere de indreptare a unei erori materiale? Sau mai exista alta cale sa evit anularea cererii?
Era bine sa fi apelat la un av măcar pt a va redacta acțiunea.Mai aveți timp atunci când vor apărea probleme adevărate rezoluții de la judecător în procedura prealabila,excepții invocate prin întâmpinare etc.Nu este vorba despre o eroare materiala,faceți o precizare la cererea de chemare în judecata prin care menționați ca înțelegeți sa va judecați cu x x cu sediulninprin reprezentant legal nu trebuie sa precizați cum îl cheamă pe reprezentantul unei instituții Vasilescu,Ionescu sau N D.Deja ma aștept la ceva excepții învocate prin întâmpinare e discutabil dacă va judecați cu PMB..Asta e din greșeli se învață știți cum se spune în filmele americane,,cine se reprezinta singur are angajat un av slab" și asta e valabil chiar pt av când se baga în domenii în care nu au expertiza.
Din punctul.meu de vedere atunci când în joc este o miza financiara fiecare justitiabil ar trebui sa își facă un calcul,care sunt costurile,ce poate pierde,ce poate câștiga exista variante de costuri minime dar care sa ăsigure cât de cât o asistenta juridica etç.Procesele cu miza mica un divorț fără copii,o amenda de contestat pot fi încercate și fără av dar mai mult e complicat.Faceti precizarea în scris o depuneți în 2 exemplare,vedeți ce scrie inintampinarea pe care o sa o primiți și atunci mergeți la av pt un răspuns o modificare a acțiunii dacă e cazul etc.
In cazul de fata e vorba de 9000 lei, iar motivatia e clara.
Sper sa nu fie probleme. Daca apar complicatii va contactez.
Multumesc pentru sfaturi.
Nu inteleg ce s-a intimplat: am depus actiunea pe 8 nov. si pe 26 este anuntata o sedinta (deci fara sa se comunice taxa de timbru, intimpinare etc.). Oare ce s-a intimplat? Am presupus, cum am scris mai sus, ca am facut eroarea sa chem in judecata PMB si nu Municipiul, prin Primarul general. Am facut precizarea (corectura) cum mi-ati indicat si am depus-o prin e-mail. In acest caz nu se pune problema de nr. de exemplare.
Care sa fie explicatia acestei sedinte asa in pripa?