avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cine sunt reprezentantii PMB care trebuie sa apara ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cine sunt reprezentantii PMB care trebuie sa apara intr-o chemare in judecata

va rog ajutati-ma aspura urmatorei chestiuni.
1. Doresc sa chem in judecata PMB pentru recuperarea unui prejudiciu. Am inteles ca nu pot actiona direct PMB ci un reprezentant al ei, in speta primarul general.
Intrebare: care sunt reprezentantii care pot fi trecuti in cererea de judecata si de unde pot prelua coordonatele care trebuie trecute in chemarea in judecata (adresa, nr. telefon, cont etc.)?

2. Am facut eroarea de a chema PMB (trebuia mentionat un reprezentant al primariei). Chemarea in judecata am facut-o in urma cu o saptamaina.
Cum as putea sa indrept situatia, pot sa fac o cere de indreptare a unei erori materiale? Sau mai exista alta cale sa evit anularea cererii?

Multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2024
hot_oliviu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:28, 29 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedura reprezinta o etapa prealabila fixarii primului termen de judecata, etapa are ca obiect verificarea de catre completul caruia i s-a repartizat cauza a indeplinirii cerintelor legale privind continutul si timbrarea cererii introductive.

Astfel, potrivit noului cod, cererea nu va fi automat comunicata paratului ci, la primirea acesteia, presedintele instantei sau judecatorul care il inlocuieste, va verifica daca aceasta indeplineste cerintele prevazute de lege. Cand cererea nu indeplineste cerintele legale, reclamantului i se vor comunica in scris lipsurile, cu mentiunea ca, in termen de cel mult 10 zile de la primirea comunicarii, trebuie sa faca modificarile sau completarile dispuse, sub sanctiunea anularii cererii.

In cazul neindeplinirii acestor lipsuri in termenul de 10 zile, instanta prin incheiere, data in camera de consiliu, va dispune anularea cererii in conformitate cu dispozitiile art. 200 alin. 3 NCPC.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia de autoritate de lucru judecat / legea 10/2001 machete machete Buna ziua, Am o situatie si doresc sa stiu daca ma puteti lamuri/ajuta in privinta ei. Am depus o actiune impotriva PMB pe legea 10/2001 prin care ... (vezi toată discuția)
La ce instanta judecatoreasca se poate depune o cerere de judecata? Sorina-Ana Sorina-Ana O ruda din Bucuresti a luat banii mei de pe arenda unui teren agricol din judetul Suceava si nu mai vrea sa mi-i dea inapoi. Am angajat o avocata din judet ... (vezi toată discuția)
Dosar aflat în camera de consiliu Tirlea Andrei Tirlea Andrei Vizitand portalul Judecatoriei sect 6, am descoperit ca maine am sedinta in ceea ce priveste o plangere contraventionala pentru care intimata a depus ... (vezi toată discuția)