avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... La ce instanta judecatoreasca se poate depune o cerere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

La ce instanta judecatoreasca se poate depune o cerere de judecata?

O ruda din Bucuresti a luat banii mei de pe arenda unui teren agricol din judetul Suceava si nu mai vrea sa mi-i dea inapoi. Am angajat o avocata din judet și, fără să-mi fi spus dinainte sa semnez contractul cu ea, vrea sa depună cererea de chemare în judecată în Bucuresti. Dacă îmi spunea asta luam un avocat din Bucuresti. Este obligatoriu ca cererea de chemare în judecată să fie depusa la instanța unde are domiciliul ruda sau poate fi depusa și la instanța unde se afla terenul?
Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2023
Sorina-Ana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:30, 30 Octombrie 2023
Ca regulă generală, cererea de chemare în judecată se introduce la instanţa în a cărei circumscripţie domiciliază sau îşi are sediul pârâtul.
Soluția av dvs este corecta..Decât sa angajați pe cineva necunoscut mai bine mergeți cu un av din zona dvs.Mai mult decât atât prezenta av nu e obligatorie la termen ca acum 20 de ani,se judeca în lipsa,exista dosar electronic,se trimit acte pe mail important este ca av sa formuleze actiunea corect sa raspunda la întâmpinare etc..
Ce insemna "regula generala"? Pot cere sa se judece la locul terenurilor? Si art 113 pct 9 cand se aplica?
Sorina-Ana, utilizator
Eu sunt din Bucuresti si am angajat un avocat necunoscut din zona terenurilor fiind ca acolo s-a creat prejudiciul si i-am precizat asta. Avocatul nu mi-a spus unde se depune cererea. De ce l-as fi angajat? Ca sa se judece in lipsa? Deplasarea avocatului, de fapt vor fi vreo trei, ma va costa mai mult decat am platit sa-l angajez. As vrea sa stiu ce pot sa mai fac acum ca sa fiu totusi reprezentata de avocat la proces.
Manuela Rășină, administrator
Dvs solicitati restituirea unei sume de bani , sens in care , actiunea se va introduce la Bucuresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto Edward199 Edward199 Buna ziua . Cum si unde pot solicita restituirea taxei auto platita in Mai 2014 . Mentionez ca am platit-o la Suceava , iar acum am domiciliul in ... (vezi toată discuția)
Deplasare in alta localitate pentru audieri? all3ss1o all3ss1o Buna ziua asi dori sa va intreb ca in cazul in care eu sunt reclamat intr-o alta localitate decat localitatea mea de domiciliu eu pentru audieri trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Mai pot depune intampinare? bettyna bettyna Buna ziua, Am si eu o nelamurire legata de termenul de depunere al unei intampinari. Mama mea este mostenitoarea (alaturi de alti mostenitori) a doua ... (vezi toată discuția)