avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Dacă decizia instantei privind contestarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Dacă decizia instantei privind contestarea unei amenzi ...

Buna ziua!
Dacă decizia instantei privind contestarea unei amenzi de circulatie si retinerea permisului de conducere pe o perioada de 3 luni, a fost in defavoarea mea iar decizia scrisa (pe larg, prin posta) inca nu a sosit, pana la recursul care se poate face în 30 de zile si pana la primirea prin posta a deciziei, mai pot conduce? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian_P87 , utilizator 19:03, 14 Noiembrie 2024
Puteti conduce, doar daca decizia instantei va deveni definitiva, abia atunci in maxim 30 de zile trebuie sa predati permisul.
Articolul 118
(4) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se reia de drept începând cu ora 00.00 a zilei următoare celei în care a fost predat permisul de conducere, după rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești prin care instanța a respins plângerea formulată împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției sau a admis-o în parte, menținând sancțiunea contravențională complementară aplicată, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești.
[ link extern ]
Prin urmare trebuie sa fiti atent cind devine hotarirea definitiva (chiar si prin expirarea termenului de apel, dupa 30 de zile de cind ati primit hotarirea prin posta), sa o legalizati si sa predati cu o copie a acelei hotariri definitive permisul de conducere, dar nu mai tirziu de cele 30 de zile de la "rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești ".
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Variantele sunt 2 :fie faceți apel și folosiți permisul pana la rămânerea definita a hotărârii din apel(inca un an probabil),fie acum la fond așteptați ca hotărârea sa rămână definitiva după ce trec cele 30 de zile de la comunicarea prin posta și apoi predați permisul (renunțând practic sa mai formulați apel)
Vă mulțumesc pentru răspuns!

latka a scris:

Puteti conduce, doar daca decizia instantei va deveni definitiva, abia atunci in maxim 30 de zile trebuie sa predati permisul.
Articolul 118
(4) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se reia de drept începând cu ora 00.00 a zilei următoare celei în care a fost predat permisul de conducere, după rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești prin care instanța a respins plângerea formulată împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției sau a admis-o în parte, menținând sancțiunea contravențională complementară aplicată, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești.
[ link extern ]
Prin urmare trebuie sa fiti atent cind devine hotarirea definitiva (chiar si prin expirarea termenului de apel, dupa 30 de zile de cind ati primit hotarirea prin posta), sa o legalizati si sa predati cu o copie a acelei hotariri definitive permisul de conducere, dar nu mai tirziu de cele 30 de zile de la "rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești ".

Vă mulțumesc pentru răspuns!

latka a scris:

Articolul 118
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pe data de 09.08.2022 am contestat o amenda iar solutia ... Vasileghe Vasileghe Buna ziua, Pe data de 09.08.2022 am contestat o amenda iar solutia a venit pe 08.09.2022 cu drept de apel 15 zile. Nu am facut apel iar acum avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am facut o plangere contraventionala pentru anularea ... tullio tullio Buna ziua, am facut o plangere contraventionala pentru anularea procesului verbal de contraventie ( suspendare permis conducere pe 60zile). Plangerea mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua dacă am avut permisul reținut și am făcut contestație ... Patysofy Patysofy Buna ziua dacă am avut permisul reținut și am făcut contestație iar pe 6 Aprilie am termen la judecătorie e posibil sa îmi retina permisul și in cât ... (vezi toată discuția)