avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Parinti divorțați la notar cu un minor de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Parinti divorțați la notar cu un minor de 5 ani. ...

Buna ziua! Parinti divorțați la notar cu un minor de 5 ani. Eu, mama, vreau sa ma mut definitiv cu minorul in Germania. Cum trebuie sa procedez legal ca sa pot inscrie copilul la scoala, casa de sanatate, alocatie acolo, tiinand cont ca tatal sta in Romania si nu va putea veni sa semneze niciodata. Tatal e dispus sa renunte la exercitarea autorității părintești. Este suficienta o procura? Multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 18:20, 18 Noiembrie 2024
Nu este suficienta o procura și nici nu se poate renunța la autoritatea parinteasca în comun la notar.
Trebuie sa va adresați doar instantei de judecata și sa solicitati sa exercitati singura autoritatea parinteasca asupra copilului.
Faptul ca tatal este deja de acord ajuta și scurtează procesul.
Puteți chiar sa aveți amandoi același avocat și sa împărțiți costurile astfel încât lucrurile sa decurgă fără probleme sau alte influente de opinii contradictorii care va pot devia cursul sau intelegerea.
Contactați un avocat și mergeți împreună sa discutați în detaliu toate aspectele juridice.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2024
Avocat Neagu Elena, Avocat
Se poate rezolva prin instanță prin proces.
O sa va acorde asistentă juridica pe toate problemele.
Ar fi util sa va cautati avocat ca sa se miște repede procesul și sa nu așteptați 8 luni sau mai mult.

București 2024
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
In Germania functioneaza cu un acord notarial.
Buna seara,

Pentru a fi stabilita autoritatea exclusiva, va trebui sa va adresati instantei de judecata.

Instanta de judecata va lua act de invoiala partilor, si, daca va aprecia ca este necesar, va proceda la audierea unor martori.

Procura speciala poate fi utila pana la definitivarea cauzei privind autoritatea parinteasca.

In cauza civila, poate fi perfectata o tranzactie, de care instanta de judecata sa tina cont, in interesul minorului.

Totodata, daca exista o situatie grabnica, urgenta, autoritatea parinteasca poate fi dispusa si printr-o ordonanta presedintiala, care va avea efecte pana la ramanerea definitiva a procesului , transat pe calea dreptului comun, proces privind autoritatea exclusiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl fetiței mele a fost arestat pentru viol și tâlhărie. pot obține custodia prin ordonanță președințială? Badea Iuliana Nicoleta Badea Iuliana Nicoleta Buna seara As putea sa optin o ordonanță președințială de urgență a fetiței mele și gustodia.tatal fetiței mele se afla de puțin timp în ... (vezi toată discuția)
Pot sa plec din tara cu minor Anca Molcut Anca Molcut Vreau sa plec din tara cu fiica mea de 12 ani.Dupa divort s a hotarat custodie comuna cu domiciliul la mine...in 2 ani de zile nu a vizitat o niciodata(locuim ... (vezi toată discuția)
Renuntare autoritate parinteasca AncaM78 AncaM78 Buna ziua, Sunt mama unui baietel de 1 an, recunoscut de tatal lui, cetatean american, rezident in Germania. Nu suntem casatoriti. Copilul a fost nascut in ... (vezi toată discuția)