avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua,am si eu o intrebare legata de asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua,am si eu o intrebare legata de asociatia de proprietari.In ...

Buna ziua,am si eu o intrebare legata de asociatia de proprietari.In urma unei sesizari a unui proprietar au venit in control cei de la primarie dar nu a avut cine sa le prezinte actele deoarece presedintele asociatiei este plecat din localitate pentru o perioada de timp deoarece are de rezolvat niste probleme personale iar dupa cateva zile au venit cei de la politie cu o citatie de la primarie pentru presedinte sa se prezinte la primarie cu actele.Contactat telefonic presedintele a spus ca nu vine pentru ca are probleme importante de rezolvat.Cum poate fi determinat presedintele sa prezinte actele la control.Multumesc
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2024
balaceanuandrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: balaceanuandrei , utilizator 22:31, 14 Noiembrie 2024
Buna ziua

Conform legii 196/2018, presedintele poate delega, pentru cel mult 90 de zile pe an, atribuțiile sale unui membru al comitetului executiv, fără a fi exonerat de răspundere juridică (art. 56)

Pentru neîndeplinirea atribuțiilor ce le revin sau pentru depășirea atribuțiilor legale și statutare, președintele asociației de proprietari, membrii comitetului executiv, respectiv membrii comisiei de cenzori ori, după caz, cenzorul răspund personal sau solidar pentru daunele și prejudiciile cauzate proprietarilor sau terților, după caz.

De asemenea, pe langa raspunderea pentru prejudicii, presedintele este pasibil de amenda intre 2500-5000 lei.

Daca nu se prezinta de buna voie la citatia autoritatilor, acestea au la dispozitie metode de a-l aduce. Dvs nu aveti ce face in situatia asta. Poate doar sa-l convingeti sa citeasca legea 196/2018 si sa-i explicati ca e in interesul lui sa se prezinte de buna voie.
Multumesc pentru raspuns, insa unul dintre proprietari de profesie jurist a ramas surprins deoarece doar autoritatile judiciare pot emite citatii ,primariile nu, deci omul nostru sta linistit.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2024
balaceanuandrei, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele unei asociatii de proprietari ii poate delega admnistratorului ... contsters111 contsters111 Delegare de atributii Presedintele unei asociatii de proprietari ii poate delega administratorului atributiile sale ? De exemplu sa semneze sesizari si sa le ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre interactiunea cu asociatia de proprietari Marian S. Ionescu Marian S. Ionescu Buna ziua. Am si eu cateva intrebari. 1. Cine are dreptul legal sa foloseasca avizierul? Ca proprietar, pot sa pun informari cu privire la interactiunea cu ... (vezi toată discuția)
Presedinte bloc LIOANAMARIA LIOANAMARIA Presedintele blocului a obtinut mandatul si in locul ei presteaza sotul ei.Este legal? (vezi toată discuția)