avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Buna ziua! Am o situatie tare complicata. Instanta ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Buna ziua! Am o situatie tare complicata. Instanta mi-a pus in ...

Buna ziua!
Am o situatie tare complicata.
Instanta mi-a pus in vedere sa aduc caziere fiscale pentru toti membrii asociatiei religioase pe care doresc sa o infiintez.. Pentru asociatii religioase numarul minim de membrii este de 300 de persoane.
Imi este aproape imposibil sa rog fiecare membru sa mearga la Anaf pentru cazier fiscal.
Ce pot face in acesta situatie?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:57, 29 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca asociatia va fi guvernata de OG 26/200 nu de Legea Cultelor, atunci din pacate asa este, OG 26/200o impune sa depui certificat de cazier fiscal si copie certificata a cartii de identitate pentru FIECARE fondator . / membru initial. O solutie este sa angajeze asociatia in curs de constituire un avocat si sa comunice fondatorilor ca interpreteaza legea in sensul ca, din moment ce legea obliga fondatorii sa puna la dosar certificat de cezier fiscal si deci e obligatoriu sa ajunga in mana conducerii asociatiei, ea se va considera mandatata de fiecare fondator sa ceara si obtina ea de la ANAF certificatele pt viitorii membri, si sa scrieti asta in statutul sau un PV sedinta AG de constituire, ca sa existe o mandatare scrisa, ca doar una implicita sau acceptata tacit prin nepotestare la acel anunt, e cam discutabila. Si atunci cere si obtine avocatul, ca daca cere o persoana obisnuita, ANAF cam pretinde procura notariala, si atunci deveine mai greu si mai scump decat sa mearga fiecare persoana fizica la ANAF sa isi scoata cazier fiscal. Unele mai emit online, dar nu stiu cati fondatori ar putea ei sa isi obtina....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier fiscal pt.infiintare asociatie Keyla Keyla Buna ziua. Eu si inca 5 pers.dorim infiintarea unui ONG. Suntem in faza de obtinere a cazierelor fiscale.Azi a venit unul dintre cei 5 cu actul,iar in el ... (vezi toată discuția)
Inlocuire membri fondatori asociatie leuca_luminita leuca_luminita Pot toti membrii fondatori ai unei asociatii sa se retraga si sa fie inlocuiti de alte persoane care doresc preluarea asociatie? Daca se poate si o baza legala ... (vezi toată discuția)
Expirare mandat presedinte, cd, cenzor unarcisa unarcisa Buna ziua. In cadrul unei asociatii expira mandatul de 4 ani al presedintelui, al vicepresedintilor, al membrilor Consiliului Director, precum si al cenzorului ... (vezi toată discuția)