avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, am o întrebare legată de impozitarea cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, am o întrebare legată de impozitarea cu 70% a banilor ...

Bună ziua, am o întrebare legată de impozitarea cu 70% a banilor proveniți din surse neidentificate ( dacă situația mea este stabilită ca fiind sursa neidentificată).

Tatăl meu are cont bancar, eu lucram în străinătate în 2018-2022 perioadă în care când veneam în țară am depus personal cash la dansul în cont în mai multe etape suma totală de 25.000 euro ( eu sunt trecută împuternicit). Tatăl meu are o pensie mică este clar ca nu are de unde să aibă așa bani, și acum vrea să mi doneze mie pentru a da avansul la un imobil sau să mi transfere mie în contul personal. Practic sunt banii mei depuși de mine făcuți din munca la alb în străinătate, ca dovadă pot să dovedesc cu act cu venitul net impozabil de la autoritățile din țară de unde am lucrat ( extrase de cont nu mai am din acea perioadă dar cred ca as putea obține contra cost de la banca din străinătate) . Întrebarea este: 100% ANAF-ul va lua legătura cu tatăl meu ca să dovedească de unde a avut suma aceea de banii în cont dacă acum mi transfera mie și sunt suficiente dovezile care le am eu ca am lucrat legal în străinătate și am făcut acei banii? Sau este mai bine să mi transfere în 3 etape câte 8.000 euro? Sau risc să mă pună să plătesc 70%

Mulțumesc pentru răspuns
Cel mai recent răspuns: hhs , utilizator 08:17, 20 Noiembrie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imi e dificil de inteles cum primeati banii in banca, ii scoteati cash si veneati sa ii depuneti la alt om in cont... Dar daca asa stau lucrurile, faceti tranzactia, nu trebuie nici donatie, nici nimic, se poate achita direct din contul tatalui avansul. Daca era o problema, se sesiza banca pana acum.

Liliana Gradinaru a scris:

Imi e dificil de inteles cum primeati banii in banca, ii scoteati cash si veneati sa ii depuneti la alt om in cont... Dar daca asa stau lucrurile, faceti tranzactia, nu trebuie nici donatie, nici nimic, se poate achita direct din contul tatalui avansul. Daca era o problema, se sesiza banca pana acum.

Mulțumesc, pentru răspuns!
Grija cum mentionati in contractul de vanzare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Nu riscati nimic. Cand ati depus banii, banca a facut verificari. Daca erau ceva probleme, deja v-ar fi cautat ANAF-ul sa justificati provenienta banilor. Daca tatal dvs. vrea sa va dea banii, cel mai bine sa o faca prin virament bancar asa dvs. nu mai trebuie sa justificati nimic cand va folositi de bani. Daca ii scoate si vi-i da in mana ulterior, cand ii folositi in mod legal( pt. achizitii prin notar sau la alte institutii..etc.), trebuie sa justificati de unde ii aveti!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2024
hhs, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Ce act notarial pot face ca să justific anumite sume de bani primite ca donație din străinătate? ContSters467914 ContSters467914 Buna ziua,eu primesc bani de la cineva ca donatie,cu acei bani am cumparat cateva imobile in Romania,acei bani care ii primesc sunt bani albi,este plătit ... (vezi toată discuția)
Bani trimisi in cont in vederea unui antecontract Alexandru.apostol Alexandru.apostol Buna ziua, In urma cu un an am cazut de acord cu un cumparator sa ii vand o casa. In toata aceasta perioada el mi-a transferat 10.000 euro in cont urmand ... (vezi toată discuția)