avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... caldura la bloc. Avem o problema, in blocul in care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

caldura la bloc. Avem o problema, in blocul in care locuiesc, ...

caldura la bloc.
Avem o problema, in blocul in care locuiesc, presedintele nu vrea sa faca aerisirea la calorifere, pe motiv ca nu s-au stabilizat temperaturile afara. Dumnealui doreste sa fie cel putin o luna cu temperaturi sub 10 grade ca sa poata chema sa faca aerisirea. Gaseste motive si spune ca sunt lucrari pe retea si nu vor cei de la punctul termic sa vina sa faca aersirea la calorifere. Noi stam si facem frigul, sunt familii cu copii mici...... Ce-i de facut ?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Albero , utilizator 20:52, 21 Decembrie 2024
Nu am intrebat, ma gandeam ca atata timp cat instalatia este incarcata nu se poate umbla la piulite, robinete.
Inca nu am reusit sa-l conving. Dar logic, atata timp cat cei care au calorifere noi beneficiaza de caldura, inseamna ca de la punctul termic se da caldura. Doar ca presedintele este un comunist care vrea sa faca in continuare economie.
Mda. Si a noastra invoca faptul ca agentul termic trebuie sa treaca de 50 de grade ca sa faca aerisirea pe coloana. Cauta scuze de fapt. Noi avem montate pe caloriferele din fonta din 1982 repartitoare. Operatiunea s-a facut anul trecut, moment in care s-a montat si termostatul acela sau cum s-o numi. Dupa un research de cateva zile pe google si youtube, am procedat la scoaterea termostatului si astfel ne-am usurat accesul la piulita care ne permite aerisirea caloriferului in zona aceea de tur. Cu o cheie potrivita si putina atentie, puteti rezolva singuri. (Daca doriti, imi scrieri in privat si va trimit sursa noastra de inspiratie sa vedeti exact ce e de facut). Cu coloana incarcata am aerisit asa 3 calorifere (Dupa primul ne-am invatat minte sa folosim un sac din plastic pe zona de aerisire, astfel incat sa directionam mai usor apa improscata catre un recipient (E cam incomod de lucrat altfel, fiind atat de aproape de perete). Daca aveti repartitoare, incercati si asa.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Liliana Gradinaru a scris:

Sincer, nu gasesc nicio informatie pe net despre calorifere de fonta care nu se pot aerisi. Dar sunt multi oameni care nu stiu asta, e corect, de aceea voiam sa o ajut. Nu o luati personal, eram curioasa sa vad macar o poza cu un altfel de calorifer, m-au fascinat sistemele acelea, erau foarte bine proiectate pentru ce se dorea a fi functionarea lor. Azi vad din ce in ce mai putine...

Domnul Adam Grecu are perfectă dreptate. Caloriferele din fontă vechi, montate în sistemele de încălzire centralizată, nu aveau aerisitoare individuale și nici măcar robinete pe retur. Singurul robinet era montat pe tur.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Adam Grecu a scris:

...as baga mana in foc ca nici caloriferele mai noi nu au prevazute asemenea dispozitive "din fabrica", decat daca "omu" solicita asa ceva si atunci de la pravalie, comanzi si acest accesoriu care se monteaza la partea superioara a caloriferului...

Din fericire, caloriferele moderne vin din fabrică cu un set complet de robineți (tur-retur), dar și cu câte un aerisitor și un dop pentru blindarea intrării care rămâne neutilizată. Evident, acestea nu sunt montate pe calorifer, ci sunt livrate într-o pungă aflată în ambalajul de carton al caloriferului, urmând a fi montate de personalul care execută lucrarea, în funcție de particularitățile de la fața locului ale instalației.
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2024
florinm., utilizator

Alte discuții în legătură

Nemontarea repartitor caldura pe calorifer baie la ultimul etaj ... cyan cyan Nemontarea repartitor caldura pe calorifer baie la ultimul etaj si parter. Cum la sfarsitul anului 2023 va expira termenul limita pentru montarea ... (vezi toată discuția)
Golire instalatie termica martianivan martianivan Buna ziua, M-am mutat, in urma cu 2 luni, cu chirie intr-un apartament cu 2 camere termoficat, la etajul 2. Cand a inceput sa dea caldura am ... (vezi toată discuția)
Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)