Buna,am si eu o intrebare,am facut o conventie cu avocatul care ma reprezinta intr-un proces in egatura cu onorariul,pana aici totul bine,doar ca el nu a avut chitanta cum ca i-am platit la dansul,poate influenta asta solutia judecatorului sau poate avea probleme la decan la barou.Multumesc,Luana
:D, nu-i mai duceti grija avocatului...ptr ca noi stim sa ne purtam singuri de grija.....B-), iar solutia instantei nu o poate influenta decat in ceea ce priveste chelt de judecata , daca le-ati cerut, ptr ca trebuia sa depuna chitanta.
Feriti-va de astfel de smecherasi, care " nu au chitanta", sunt niste evazionisti fiscali ieftini. Un avocat serios va va da chitanta pentru fiecare suma platita.
Fara chitanta, nu veti putea niciodata sa va recuperati de la partea adversa cheltuielile cu avocatul dvs. , chiar daca ati castiga procesul!
Probleme la barou ar putea sa aiba daca ii faceti dvs. reclamatie, la fel si la fisc, dar trebuie sa dovediti dvs. ca i-ati platit suma de bani respectiva...in principiu "casta" avocatilor nu reactioneaza la niciun fel de reclamatie facuta impotriva unui membru, tinzand sa musamalizeze totul, oricat de grav ar fi.
Atentie la cealalta latura a problemei, dvs. ati semnat un contract de asistenta juridica pentru o suma X, ati platit acea suma dar nu aveti dovada platii...contractul de asistenta juridica este titlu executoriu si nu putini sunt avocatii care isi executa silit clientii pentru onorariile stabilite prin contractele de asistenta juridica dar neplatite. Cum ar fi daca v-ar mai cere suma inca o data? Ca tot nu aveti chitanta! :))
Domnisoara Diana, de ce nu acordati prezumtia de nevinovatie avocatului respectiv pana la proba contrarie? Poate omul chiar nu avea chitanta la el si o va emite cu prima ocazie :P